2015. december 8., kedd

Újra és Mindig! ( Húsüzemek )

Újra és mindig, szinte havonta bukik le egy hazai húsfeldolgozó cég és az emberek két hétig, jaj, fújj, zárják be, és utána már feledésbe is merül a történet.
 Amúgy végleg egyetlen, a higiénia végett megbukott céget nem zártak be. Akik próbáltak talpon maradni és igyekeztek a nívóra is adni, Kapuvár, Pápa és lehetne sorolni, szépen belebuktak!
 Ma hazánkba nem a minőség számít, hanem a mennyiség! -Ma nem a profit a cél, hanem az extra profit!
 Belegondolok, kockázott sertéshús, immár csak fél kilónyi 800ft felett van, de még ebből is jelentős százalék nyesedék, mócsing. -Szóval a minőségre a kutya sem ügyel, az meg, hogy lebuknak, csak egy "félreértés" pont rosszkor, rossz időbe jött az Élelmiszerlánc felügyelet! -Bár ezzel se sok gond van, mert ha jó helyen vagy, tudod előre, mikor jön a meglepetés szerű ellenőrzés. De ha jön is, ha nem nagy apparátus, hanem egy-egy tisztiorvos, a történet már meg is van vásárolva, mindegy pl, hogy a mellék helység össze van hányva.
 Azt hiszem és azt is mondom egy mai, nem vagyok híve a Malomipari tömeggyártásnak, mert porliszt az eredmény, de maga az üzem tisztább, higiénikusabb, mint sok húsfeldolgozó!
 Ha komolyan vennék a gyárakba uralkodó helyzeteket, vélhetően az ország sok húsipari vállalatát be kellene záratni! S nem ideglenesen, aki mocsokba készíti az élelmiszert, az mocskot árul embertársainak, és az ilyen nem érdemli meg, hogy gyárat tulajdonoljon ezen iparágba, engedélyt az ilyeneknek soha nem szabadna adni, miután megtörtént a leleplezés!
 S még valami, a nyomon követés, elvben uniós előírás ha jól tudom, a húsüzemen kívül fent kellene lenni a helynek, ahonnét beszerzi az alapanyagot, például a félsertést, hát ezt még nem igen tapasztaltam. Bár jobb is ha nem tudjuk, melyik szteroidokkal telenyomott telepről érkezett a hús.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése