2015. december 16., szerda

Élelem???

Hűm, vannak ezek a reklámok, hogy egészséges kenyérke egyes multik polcain. Na de a mirelit nem egészséges! S ha valaki megnézi, a szakemberhiány nyilvánvaló, hiába csörög az időzítő az elektromos kemencénél, mert ha a kenyeret felvágjuk és csak picit össze nyomjuk a belsejét, csak egy csipetnyit, az egész ragad, ami ragad meg csak félkész! -Szóval amire azt mondjuk egészséges, én meg merem kérdőjelezni, már csak azért is, mert ezen termékeken nem találni előállító cégnevet, az összetételt, magyarán semmit! A semmiből pedig, furcsa, de semmi nem derülhet ki.

Csak, hogy egyszerű legyen a dolgom, ismét lebukott egy cég aki nyomon követés nélküli húsból Gíroszt kotyvasztott egy betonkeverőbe. -Egyszer-kétszer mondottam, ez rendszeres a húsipar berkeibe, és ez csak rosszabb lesz, a húsáfa csökkentése után. Mert a magyar vállalkozó jó tulajdonsága, tisztelet a kivételeknek, a profittal nem igen elégedik meg, neki extra profit kell! Ahogy nekem mondotta egy tulajdonos, mikor a malom havi tiszta 3 millió forintot hozott az asztalra: hogy neki 3 millió nem pénz, és hát be is zárta az üzemet, azóta is szó szerint rohad az enyészet markába.
 Nem igen részletezem az éppen terítékre került húsüzemet, amit szintén nem fognak végleg bezárni, csak bírság és újra üzemeltetési engedély, a fickó/fickók maradhatnak a helyükön, pedig az élelmiszer hamisítókat kellenék rács mögé küldeni. Azokat kik nyakig véres mocsokba készülő húst és készítményeit dobják a piacra. Nincs sok értelme foglalkozni, mert egyrészt nincs valós következmény. Klasszikus magyar szokás, több cégnévvel felvértezve, mikor megbukik az A cég, a B már ugyan ott meg is nyílt, így még képbe se nagyon van az egyszerű ember, hiszen azt hiszi, ez egy új cég, új termékkel, hol ott, minden a régi.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése