2015. december 25., péntek

Élelmek(?) vagy amit akarunk...

 Kezdem ott, hogy mikor a kormányzat nem tette kötelezővé, a kenyéren a gyártási idő, pékség és egyéb dolgok feltüntetését, itt arra a kis papírra utalok, szóval mikor ez szélnek engedte, még inkább azt kreálhatnak a pékségek amit éppen a vezetőik, tulajaik esze diktál.
 A kedvencem, a kisebb multik helyben sütött pékárui, hirdeti friss! -Személy szerint a mirelitre nem mondanám, hogy friss. -Egy részt, azt sem tudom, azt a bizonyos tésztát mikor készítették, mert biztos nem fél órája, hiszen akkor a drága fagyasztási eljárásnak voltaképpen nem is lenne értelme. A másik, kirakják a villanykemencéből a gyakran félkész árút és még azt sem tudom, mi a francból készítették. -Mikor érezni a péksüteményen azt a locspocsot, az már minden kétséget kizárólag fagyasztott árú. -De ez érvényes az étkezdékbe a vizes húsra, halféléknél ez nagyszerűen kiérződik, fagyasztott készítmény.
 Szóval ott tartunk, hogy a multik egy részénél, ahol nem valódi pékség van, hanem egy csengettyűs kemence, mirelit valamit kapunk és a NYOMON KÖVETÉS lehetetlen, semmi nincs feltüntetve. Ezzel az erővel, határon túlról is jöhet a fagyasztott tészta, amúgy meg sem lepődnek.
 Egy szintén járatos emberke mondta tudja mit eszik, és külön felüdülés a magvas készítmények, legalább a magok természetesek, azaz valódi magok.

 A gyors érlelés is egy cifra móka, igazán egészségtelen szemét az eredménye, olyan nincs, hogy max. 3 hónap egy kolbász mandátuma, már ha hagyományos eljárással készülne. De ez a gyors eljárású ízékről is az a véleményem, hosszútávon káros az emberi szervezetre. Persze lehet mondani, mi nem(?) s Magyarországon, ez valóban egy jogos és jó kérdés, mert az élelmiszeripar egy tömegárút előállít szörnyeteg, ahol, főleg a hazai újgazdagok által üzemeltetett üzemek, maguk a méregkeverők. S oly sok ilyen van, hogy az élelmiszerlánc ellenőrző testület kénytelen beáldozni néhány üzemet. -Na majd jön a Húsvét és a kötözött-sonka nevű, olykor meghatározatlan állagú és felvágva kinézetű ízék.
 Mindig azt mondom, pékség pék nélkül, minden csak nem valódi pékség, és ez érvényes az összes élelmiszer ipari egységre, ahol oda raknak valakit, ezt ide, ezt így, ha leesik és megtaposódik, tessék felvenni, és folyt.köv.

 Több éve írom és hangoztatom, az élelmiszeriparnak MEG KELL TISZTULNIA, mert amit eszünk, a legtöbb esetbe nem túl hasznos anyagokat is tartalmaz. Ahogy szokták mondani, vannak ezek az E betűs kódok, és ahol már háromnál több van, nem érdemes komolyan venni, hogy egészséges.Tulajdonképpen, ha annyira természetes anyag, akkor ki is írhatnák, hogy liszt, só, vagy hasonló, nem kell kódok mögé bújni. Ahol furfangosság sejthető, ott a legtöbb esetbe, meg is lehet találni. -S vissza a húsokra, Friss és Hazai, én ezt például a sertés esetében mindenképpen megkérdőjelezem, mivel hazánkba nincs annyi, amennyi az igény. Persze, mint oly sok árúra, rá lehet az állam jótékony támogatása mellett ragasztani, hogy Magyar, Meg minden sületlenséget, de amíg, nincs a vásárló számára feltüntetve még a GYÁRTÓ CÉG NEVE SEM, ami pedig szintén kötelező lenne, addig, mindenki mondhat amit akar. -Mi az, hogy saját márka, egy üzletláncnak?
Egy, nem ő gyártsa, már nem lehet az övé, tök mindegy milyen csűrés csavarás van a történetbe.
Kettő, jó lenne, ha ezt a saját márkát, pl lisztet, közölné az üzletlánc, mely, nem létező malmába őrölte. -A Jó Isten tudja csak, hogy egyáltalán hazai vagy behozott és még tulajdonkép igazából a vásárlók semmit nem tudnak az árúról. -A Piszok nyugaton, a húsra nem csak a gyártott, csomagolót, Angol esett, de a farm, telep nevét is ildomos feltüntetni, kitől-hova-kinek. -Szerintem ez a korrekt és helyes, és itt lehetne nálunk is kezdeni, az élelmiszeripar megtisztítását. Bár nincs érdek, hiszen a politika rendesen benne topog.

S csak néhány E:
- E150b karamell - szulfitos - allergiát okozhat
- E150c karamell - ammóniás - allergiát okozhat
- E150d karamell - ammónium-szulfitos - genetikailag módosított
- E151 fekete pn, brillantfekete bn - allergiát okozhat
- E152 fekete 7984 (színanyag) - allergiát okozhat
- E153 szén, Növényi szén (színanyag) genetikailag módosított, állati eredetű is lehet
- E154 brown fk, kipper brown - allergiát okozhat

 Saját vélemény, ami genetikailag módosított, az a szervezetünkbe jutva, előfordulhat, hogy hatást gyakorol a mi génállományunkra
. Mindenkinek javaslom, ismerkedjen meg a veszélyes E adalékokkal, a saját érdek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése