2015. december 12., szombat

Élelmiszerek(?)

 Örömmel konstatáltam, hogy újra visszatért a rablóváltás utáni káosz igénytelen termékei, úgy mint a felfújt zsemle, a mócsingos lecsókolbász, melybe több az ehetetlen rész, mint a fogyasztható és arról nem is beszélve, hogy a hús árával, messze nem hozzá passzoló minőséget kapunk.
 A zsemle, adalék és 30% liszt jó esetben és ez a kenyérre is igaz, műétel. Nincs róla sokmindeni mondani, mert ugyan sok káros vacak van benne, de amúgy meg, értéktelen semmi, mely másnapra ráadást megközelíti az ehetetlen szintet. Ennek oka a profit, a szabad rablás rendszerében, nem a szimpla profit a tét, hanem az extra. S mint már sokszor leírtam, a pékségekbe sütödékbe, bizony előfordul és nem ritkán, hogy még véletlenül sem akadunk szakképzet pékre. A mirelit pékáruk, melyek a helyben sütött szlogen alatt szintén sokszor előfordulnak, végkép nincs szakember, az időzített villanykemence csenget és jól van. S bár fejlődhetünk, elárulom az a csengetés nem mindig a megfelelőnél történik, mert tudni illik, az összetétel sok mindent módosíthat, így a sütési időt.
 A húsi, a mócsingos kolbászok, nyilván a húsüzemek fütyülnek az egészre, és tudni vélhető, hogy hulladékból készülnek ezen olcsóbb készítmények, oly annyira hogy még a darálókat sem állítsák be rendesen, átment és jól van, a magyar megveszi, és ez így igaz! -Sajnos siránkozunk mikor a rendszer néha beáldoz egy húsüzemet, majd mindent felejtve, vesszük ugyan azon vackokat, vélhetőn a lebukott húsüzemtől is.
 S a hús, ugye csökkentik a húsáfát, nos elárulom, ha megszűnne akkor sem éreznénk meg, mi vásárlók. Az egész csupán azért csinálja a kormányzat, mert a tűzhöz közeli emberek beszálltak a húsiparba, és ugye haveroknak kell az extra nyereség!
 Ma az élelmiszeripar azon mélyponton virágzik állami támogatással, mint a rablóváltás sötét éveiben. Persze lehet tiltakozni, de ezt olyan tegye aki benne dolgozik az iparba. S itt megjegyzem vannak még működő, a kormányzat által, nem cserbenhagyott üzemek, melyek törekednek a minőségre. Ám általánosságban az ellenkezője az igaz. Pontosan úgy mint a menza kaja, egy ehetetlen valamit erőltettek a gyerekekre, de egy illetékes nem volt még hajlandó megkóstolni az íztelen, gyermekek által utált alapanyagokból megkreált ételt. Pedig a jó példa az lenne, hogy ezen "bölcs" emberek egy ilyen menza kajájából lakmároznának munkanapjaikon.
 Szóval lehet futtatni a magyar élelmiszeripart, sőt magam is szeretném, hogy újra sikeres legyen, ám hazugságokkal nem lesz jó az ami ROSSZ! A gyors érleléses szalámikról szintén nem érdemes beszélni, pár hónap és ehetetlenné válik A mesterséges csodák benne, bennük is csodákra képesek, csak éppen negatív értelembe.
A bio élelmiszerekről meg annyit, van egy erős részük aminek semmi köze a bio szóhoz, csupán szintén a profitról szól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése