2015. december 6., vasárnap

Egy Csepp Szója és Egyebek.

Globálisan, az iparvállalatok, kicsik és nagyok, immár nem megélni és tisztességgel gyarapodni kívánnak, hanem profitot, extra profitot követelnek, és ezért mindent megtesznek.

 Mindenki, aki tájékozódik, tudja, hogy a nagy szója termelő országok GMO szóját dobnak a piacra. Az sem titok, hogy hazánkba a talaj nélkülözi azon baktériumokat, melyek nélkülözhetetlenek a szójabab életbemaradásához, ezért kezelt szóját termelünk. A szója önmagában egészséges/lenne, ha nem génkezelt lenne. Ám a mennyiség mindent felülírva nem valószínű, hogy túl jó hatást gyakorol az emberi szervezetre, egy génmódosított tápanyag.
 S hogy jön a szója(?) úgy, hogy miért nem tudom, de még a kenyérbe is raknak szóját. A jószágokat a magas fehérjetartalma miatt szójával kevert táppal etetik, NÁLUNK IS!
 Ez a szója viszont nem hazai, már csak azért sem, mert amit itthon meg tudunk termelni, az igény 10%-a -Szóval akkor mit is eszünk a Brazíliából, Kínából és sorolható a többi ország, ahonnan jöhet a szójabab, hogy milyen is(?) -Génkezelt!!!
 A táppal bekerül a sertésbe, a sertés húsából meg az emberi szervezetbe, és immár esszük is a génmódosított táplálékot, melyről pontosan nem tudni, hosszútávon, milyen hatást gyakorol, saját génszerkezetünkre, létezésünkre.

 S a további baj, hogy annak idején a tápgyártás a Malomiparhoz tartozott és pontosan a recepttúra szerint történt a jószág ételének előállítása. Ma, a rablóváltástól, minden nagyobb sertéstelep rendelkezik házi keverővel, és messze nem alkalmaz molnárokat, aki szabály szerint állítanák össze a maltert, keverést. Ma úgy megy, ami van, kutyulják és jó van, illetve a lényeg, hogy a szteroidok, penicillin bejusson a jószág szervezetébe, ami több szempontból is káros.
 Ez a hivatalosan engedélyezett magatartás, nem csupán a molnároktól veszi el a munkát, hanem olyan emberek mímelik a szakmát akik bele sem tudnak szólni érdembe, mert megkapja, hogy mi van a raktárba és abból kever tápot. Vélhetőn nem is tudja, hogy a túladagolt szteroidok nem csak az állatra, hanem az emberekre is ártalmasak, már csak azért is, mert lenne egy intervallum a vágás előtt, mikor már nem szabadna ilyen anyagokkal etetni a jószágokat. Ám valójába az utolsó előtti napig tömik őket méreggel.
 Biztos nem mindenkire érvényes, de tapasztalatból beszélek, tehát megtörtént helyzetkép, és repeta, ez az általános trend, mint a kenyérbe az adalék! -S ha már kenyér, valaki eltűnődött miért drágább a teljes kiőrlésű liszt, és péktermékek? -Mert egy malom számára sokkal egyszerűbb leőrölni, több fázisú osztályzást mellőzve. Tehát a költői kérdés, miért drága az egészséges, ami valójában még könnyebb, olcsóbb az előállítása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése