Globálisan, az iparvállalatok, kicsik és nagyok, immár nem megélni és tisztességgel gyarapodni kívánnak, hanem profitot, extra profitot követelnek, és ezért mindent megtesznek.
Mindenki, aki tájékozódik, tudja, hogy a nagy szója termelő országok GMO szóját dobnak a piacra. Az sem titok, hogy hazánkba a talaj nélkülözi azon baktériumokat, melyek nélkülözhetetlenek a szójabab életbemaradásához, ezért kezelt szóját termelünk. A szója önmagában egészséges/lenne, ha nem génkezelt lenne. Ám a mennyiség mindent felülírva nem valószínű, hogy túl jó hatást gyakorol az emberi szervezetre, egy génmódosított tápanyag.
S hogy jön a szója(?) úgy, hogy miért nem tudom, de még a kenyérbe is raknak szóját. A jószágokat a magas fehérjetartalma miatt szójával kevert táppal etetik, NÁLUNK IS!
Ez a szója viszont nem hazai, már csak azért sem, mert amit itthon meg tudunk termelni, az igény 10%-a -Szóval akkor mit is eszünk a Brazíliából, Kínából és sorolható a többi ország, ahonnan jöhet a szójabab, hogy milyen is(?) -Génkezelt!!!
A táppal bekerül a sertésbe, a sertés húsából meg az emberi szervezetbe, és immár esszük is a génmódosított táplálékot, melyről pontosan nem tudni, hosszútávon, milyen hatást gyakorol, saját génszerkezetünkre, létezésünkre.
S a további baj, hogy annak idején a tápgyártás a Malomiparhoz tartozott és pontosan a recepttúra szerint történt a jószág ételének előállítása. Ma, a rablóváltástól, minden nagyobb sertéstelep rendelkezik házi keverővel, és messze nem alkalmaz molnárokat, aki szabály szerint állítanák össze a maltert, keverést. Ma úgy megy, ami van, kutyulják és jó van, illetve a lényeg, hogy a szteroidok, penicillin bejusson a jószág szervezetébe, ami több szempontból is káros.
Ez a hivatalosan engedélyezett magatartás, nem csupán a molnároktól veszi el a munkát, hanem olyan emberek mímelik a szakmát akik bele sem tudnak szólni érdembe, mert megkapja, hogy mi van a raktárba és abból kever tápot. Vélhetőn nem is tudja, hogy a túladagolt szteroidok nem csak az állatra, hanem az emberekre is ártalmasak, már csak azért is, mert lenne egy intervallum a vágás előtt, mikor már nem szabadna ilyen anyagokkal etetni a jószágokat. Ám valójába az utolsó előtti napig tömik őket méreggel.
Biztos nem mindenkire érvényes, de tapasztalatból beszélek, tehát megtörtént helyzetkép, és repeta, ez az általános trend, mint a kenyérbe az adalék! -S ha már kenyér, valaki eltűnődött miért drágább a teljes kiőrlésű liszt, és péktermékek? -Mert egy malom számára sokkal egyszerűbb leőrölni, több fázisú osztályzást mellőzve. Tehát a költői kérdés, miért drága az egészséges, ami valójában még könnyebb, olcsóbb az előállítása.
Mindenki, aki tájékozódik, tudja, hogy a nagy szója termelő országok GMO szóját dobnak a piacra. Az sem titok, hogy hazánkba a talaj nélkülözi azon baktériumokat, melyek nélkülözhetetlenek a szójabab életbemaradásához, ezért kezelt szóját termelünk. A szója önmagában egészséges/lenne, ha nem génkezelt lenne. Ám a mennyiség mindent felülírva nem valószínű, hogy túl jó hatást gyakorol az emberi szervezetre, egy génmódosított tápanyag.
S hogy jön a szója(?) úgy, hogy miért nem tudom, de még a kenyérbe is raknak szóját. A jószágokat a magas fehérjetartalma miatt szójával kevert táppal etetik, NÁLUNK IS!
Ez a szója viszont nem hazai, már csak azért sem, mert amit itthon meg tudunk termelni, az igény 10%-a -Szóval akkor mit is eszünk a Brazíliából, Kínából és sorolható a többi ország, ahonnan jöhet a szójabab, hogy milyen is(?) -Génkezelt!!!
A táppal bekerül a sertésbe, a sertés húsából meg az emberi szervezetbe, és immár esszük is a génmódosított táplálékot, melyről pontosan nem tudni, hosszútávon, milyen hatást gyakorol, saját génszerkezetünkre, létezésünkre.
S a további baj, hogy annak idején a tápgyártás a Malomiparhoz tartozott és pontosan a recepttúra szerint történt a jószág ételének előállítása. Ma, a rablóváltástól, minden nagyobb sertéstelep rendelkezik házi keverővel, és messze nem alkalmaz molnárokat, aki szabály szerint állítanák össze a maltert, keverést. Ma úgy megy, ami van, kutyulják és jó van, illetve a lényeg, hogy a szteroidok, penicillin bejusson a jószág szervezetébe, ami több szempontból is káros.
Ez a hivatalosan engedélyezett magatartás, nem csupán a molnároktól veszi el a munkát, hanem olyan emberek mímelik a szakmát akik bele sem tudnak szólni érdembe, mert megkapja, hogy mi van a raktárba és abból kever tápot. Vélhetőn nem is tudja, hogy a túladagolt szteroidok nem csak az állatra, hanem az emberekre is ártalmasak, már csak azért is, mert lenne egy intervallum a vágás előtt, mikor már nem szabadna ilyen anyagokkal etetni a jószágokat. Ám valójába az utolsó előtti napig tömik őket méreggel.
Biztos nem mindenkire érvényes, de tapasztalatból beszélek, tehát megtörtént helyzetkép, és repeta, ez az általános trend, mint a kenyérbe az adalék! -S ha már kenyér, valaki eltűnődött miért drágább a teljes kiőrlésű liszt, és péktermékek? -Mert egy malom számára sokkal egyszerűbb leőrölni, több fázisú osztályzást mellőzve. Tehát a költői kérdés, miért drága az egészséges, ami valójában még könnyebb, olcsóbb az előállítása.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése