2013. október 4., péntek

Összefoglaló

ITT MÉG NEM LEHETETT 89% LISZTKIHOZATALT PRODUKÁLNI!
JÓ IS VOLT AZ AKKORI LISZTEK MINŐSÉGE.
 Az hogy a malomipar vergődik ma már tény! 45ft/kg áron vásárolták a gabonát, és most 100ft/kg alatti áron kénytelenek eladni a lisztet. Egyrészt a beáramló idegen liszt miatt, másrészt mert a multik lenyomják az árakat a pékségekkel karöltve.
  Szóval a malmok száz forint alatt adják a lisztet, egyes multik ennyiért adják üzleteikben, azaz száz forintért. Itt el kellene gondolkodni, vajon a szerencsétlen malmoknak mennyiért kell adni a lisztet(?) 80ft/kg???

Persze vannak olyan boltok ahol egy kiló liszt 190ft. Nos én ezt nem értem, némely kereskedőnek lehet lazán 100%-os haszonnal dolgozni(?) Természetesen e csodás országban IGEN!!!
 Miközben a kenyeret "természetesen" nem  veszem olcsóban, pedig a pékség bizony OLCSÓN szerzi meg a lisztet. Egy biztos, ez a tendencia a hazai Malomipar halálához vezet! Ahogy már megtettem, most is úgy vélem tökéletes a párhuzam a Cukorgyártás megszüntetése és a hazai malmok elleni már évekkel ezelőtt megkezdődött támadáshullámnak. AZ IPAR HALÁLA!!!

A műemlékjelegű Ferencvárosi malom lakó-irodaházért cserébe lebontották. Mit számít a munkahelyek, ha az ingatlanspekulánsoknak megtetszik egy terület. S ebben biztos nem ingyen, szépen kezet nyújtott a főváros akkori vezetése.

Védem az ipart, ez természetes, hiszen ezt tanultam ezt szeretem. Védem, de éppen úgy támadom is a szakma  szakmaiatlanná  tévő lisztgyárakkal ellen. Most is azt mondom, jó lisztet hagyományos malom tud előállítani ahol megmarad a rosttartalom. Persze ez a trend nem új, de a rablóváltás gyorsította fel. S bizony mi még a tanmalomba nem a KW/H kijelzőjét figyeltük hengerbeállításakor, hanem a kezünket az érintés által döntöttük, hogy jó e van beállítva egy hengerpár.
 Ma mivel a mennyiségre törekszenek pláne a nagy malmok, a beállítás úgy zajlik, hogy már az acélt is megolvasztják úgy összeszorítják a hengereket. Egy örült-dilis-profitéhség következtében. Na és részben ezért szar a hazai lisztek egy jelentős hányada és ezért jöhet a külföldi szemét. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése