2013. október 21., hétfő

MALOMIPAR HALDOKLIK!

 Magyarország jól teljesít!
 Igaz, a hazai malmok sorra omlanak össze és egyrészt azért mert olyan emberek birtokolnak üzemeket akik hülyék a szakmához! Profit, luxus kocsi és évente többszöri külföldi nyaralás. Ez az elvárás a malmaikkal szemben és ez általában azt eredményezi, hogy SZAR MINŐSÉG kerül ki a pékségekbe, közértekbe.
 Persze ez senkit nem zavar, sőt ez a trend! Van ki malomtulajdonos és mesél mindenről, de az, hogy mi a BL-55 jelentése elakad és mellébeszél. Csodás, bár az is igaz, hogy a hamutartalmat már nem nagyon tartják be, hisz ezért tud megjelenni BL-65-ös liszt. S ezért nyereséges a korszerűnek mondott táplálkozás és vele a kiegészítők, mert ugye pótolni kell a rosttartalmat.
 De ha normális lisztek lennének, nem kellene rosttartalommal foglalkozni. Ám egyenlőre nincs kilátás ere, jön a külhoni szemét és a haza konkurencia, ami tisztelet a kivételeknek szintén tartsák a szemét szintet.
 Azt meg, hogy azt mondja a tulaj, el is lehet menni! ha mert a molnár szólni, az nem egy normális ember. Semmit nem tud és semmihez nem ért. Analfabéta és ugye az ilyen féltékeny a "tudására" így aztán egy molnár véleménye nulla, az ő luxus élete számít, minden más le van szarva! Ez az igazság és ez a szégyen!
 A megalkuvás az újgazdagokkal, kivéve akik korrektek és inkább a szakemberre bízzák az üzemük működtetését, mert akad hébe-hóba ilyen is ez természetes és konstruktív kapcsolatot eredményez. De a többség ezen gazdag, rablóváltáskor felbukkanó rablólovagok pöffeszkedő és arrogáns hozzáállása idővel saját bukásukhoz vezet. Persze ezt a kormányzat, már mint a ipar hanyatlását FIDESZ vagy MSZP tökmindegy támogatja, mert inkább jöjjön a kinti liszt illetve a haverok malmai maradjanak talpon, mint minőség és valódi malmok gyártotta liszt kerüljön a polcokra.

 Adalék világ! A mai kenyérbe 1 nap múltával megindul a penészesedés folyamata! Anno nagyapáink óriás kenyerei hetekig fogyaszthatók voltak.
-Miért? mert akkor még lisztből készült a kenyér és nem adalékokból. S a pék is megvárta a 24 órás kelési időt, amit most vélem nulla óra sok helyen, hisz ezért vannak a vacak rákkeltő adalékok, amit mi buta emberek élvezettel fogyasztunk, mert nem vagyunk hajlandók szembeszállni a multik és a profitéhes péktulajdonosok szemeteivel.

 Sírni tudnék ami az iparba ma van! A nagy öregek szintén azt csinálnák. Szakmai istenünk FARKAS JÓZSI BÁCSI VOLT ÉS LÉLEKBEN MA IS AZ! Neki köszönhetem a szakma szeretetét és az ő elveit követve ítélem el a acéltőrölő lisztgyárak, kihozatalhajszoló elmebetegségét. SZÉGYEN!!! SZÉGYEN!!! SZÉGYEN a hengerek oly szintű fogatása. Puder liszt és pehelykorpa! Jól teljesít akik ezt művelik!
 Én konzervatív vagyok és a minőség híve, nem átvágni a vevőket szemétel. Igaz, a pékségekbe is jó lenne, ha pékek lenének, mert másként marad az adalék és a betegségek! S ez nem vicc! Valóban az életünkkel játszunk/játszanak!

 Egyszer egy emberke mondta, a kenyérben 30% a liszt, a többi nagyrészt az amitől a szervezetünk undorodik, csak még mi nem ébredtünk fel!

 BÁR CSAK ÉLNE FARKAS JÓZSI BÁCSI, sok embernek lehetne a föld alá bújnia, mert a mostani trendet nem lehet megmagyarázni!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése