2013. augusztus 6., kedd

Keresztmetszet!

kézimalom
Kezdhetném ott, hogy jön be a külföldi liszt! Persze ez nem is lenne olyan nagy baj, ha az ország lisztbehozatalra szorulna. Ám tudni kell, az ország malmai messze nincsenek kihasználva.
 Igaz, van olyan üzem mely éjjel-nappal zakatol, de van mely csak éppen vegetál! S itt nem a liszt minősége a mértékadó, hiszen ebben az országban minden fontos csak a minőség nem. Tehát a mennyiség és az ár, na és a korrupció dönt minden más tényezőt felülírva!
De ez nem mai probléma és bár most is élethalál harc folyik a piacért, már a rablóváltás idején elkezdődött ez az undorító tendencia!
 A malmok nem összefogtak, hanem egymás alá licitáltak, olykor teljes tartalékaikat is felélve, és erről a Hegylakó c. film szlogen jót egyembe, CSAK EGY MARADHAT!
 Hát a váltás óta sok malom elpusztult, és a harc még nem ért végett, hisz a tisztesség rég kihalt és itt is, mint a világot is, a pénz irányítja.
 S mit értünk el a rendszerváltás nevű hülyeséget követőn? Talán azt, hogy nem nagyon van molnárképzés, leromlott a lisztminőség, nincs sem megfelelő karbantartás sem pedig fertőtlenítés, mert ugye az pénz, az meg kell a gazdinak!
 Ám még megemlíteném az ESZELŐS AUTOMATIZÁLÁST! Mert ezen elmebetegségre az iparnak nem volt szüksége! A mennyiséget bőven eltudná látni a hagyományos technológia / transzmissziós rendszer / és ráadást maradt volna a minőség is!
 De ehhez hozzátartozik a munkalehetőség csökkenése is, ez az ország sok alacsony képzettségű emberrel rendelkezik, és a hagyományos üzemek igényelnék is ezt az erőt! Persze minek 30 ember mikor 10 is elég egy robotmalomba. Ám talán lehetne másként is gondolkozni, már csak azért is mert az IPAR a hagyományos formában is el tudná látni a nemzetet, minőségi búza lisztel, és több ezer embernek tudna munkát biztosítani. S véleményem szerint, hosszútávon nem veszítené el a versenyképességét, már csak a minőségnek köszönhetően, és az ország foglalkoztatottsági arányát is javítaná...  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése