2013. augusztus 24., szombat

Élelmiszeripar, csak így tovább(!)

Itt írni annyira hálátlan feladat, mert vagy őszintén leírod ami van, vagy mesélt regélsz, hogy népszerű legyen a bejegyzés.
 Igen, az igazság fáj és kis hazánk polgárai nem az igazságra kíváncsiak, hanem cifra hazugságokra.
 Miért? mert a valóság fáj és ha elfogadják az igazságot, már nem lehet kifogásokat gyártani, így inkább élünk a hazugságokban.
 Nem az a hazugság például, hogy a közértben vásárolt zsír nevű valaminek, sok köze nincs a nagyapáink által otthon kisütött, saját malackából készült zsírhoz, hanem az mikor kiírják a sok maszlagot a portéka eredetéről. Mert bizony nem egy íztelen kence az igazi zsír, viszont sok előállító ilyen vacakkal traktálja az embert. S mivel már nem a gondolkodóemberek vagyunk, hanem fogyasztói társadalom, zokszó nélkül megvesszük.
 Láttam a húsipar egy szegmensét belűről, és bizony szégyen amit ott láttam, és az is, hogy az ellenőröket pénzért veszik meg!
 De persze a malomipar sem kivétel, nem egy malom vásárolja a B vagy C gabonát amit persze elsőosztályú malmi minőségnek titulálnak. Csak azt nem értem, hogy miként osztályozzák, mikor még a kocsikat sem ellenőrzik egyes helyeken.
 No de a pék szakma sem különb, már csak azért sem mert olykor bizony nincs is valódi pék a pékségben. Na ekkor lépnek be az adalékanyagok, mivel nincs szakember, van ilyen-olyan méreg ami javítja a kenyeret, így nem is kell pékmester. S ha már mester, kiemelhetném Monort, mert ott egy valódi, díjakat nyert pékmester péksége üzemel.
 Szóval a zsírtól eljutottunk a kenyérig, amit ész nélkül meg is veszünk, e mai élelmiszeripar és a gyorséttermek közös erőfeszítésének köszönhetőn, hazánkba is drasztikusan nőt a vastagbél megbetegedések. De ez kell nekünk, amíg nem nézzük meg mit veszünk, maximum az árat, addig szépen lassan ássuk saját sírgödrünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése