2013. augusztus 11., vasárnap

Kicsit önzőn!


Kezdem a közepén, számomra a malomipar, azon belül a hagyományos, transzmissziós malmok a tökéletesség! Már több éve az álmom egy ilyen malom, saját elképzelésem szerinti irányítása.
 Buta elveket valók, hiszem, hogy tisztességesen talpon lehet maradni. Azt gondolom, hogy ha vannak állandó beszállítóink azoknak megelőlegezhetünk pénzt, mert nekünk kell a jó gabona, neki meg éppen minőségi vetőmag. Hiszek benne, hogy tisztességesen megfizetve, természetesen elvárásokat is támasztva, stabil és megbízható kollégákra lehet szert tenni. Olyan emberekre, akik megértik ha szükséges plusz munka, sőt látva egy adott helyzetet, sajátjuknak tekintve az üzemet, maguk ajánlják fel segítségük.
 Persze tudom, hogy nem tisztességes a legtöbb hazai vállalkozó, van kivétel, de inkább a RÁD TAPOSOK elv működik. Ám ez nem azt jelenti, hogy mert más mocskos, nekem is annak kell lenni. A magam részéről első a MALOM! A malom, hogy optimálisan működjön, megkapja a szükséges karbantartásokat, fertőtlenítést és amikor csak lehet felújításokat, kiszolgáló részlegek modernizálását eszközölve egy igazi "otthont" teremteni. Anno a molnár a malomba lakót, érezte és vele lélegzet!
 De vissza, a malom után a VÁSÁRLÓ a következő. A vásárló, hogy minőségi termékeket előállítva, mind több ember akarjon tőlünk vásárolni. Biztos vagyok benne, hogy még a nagy malmokat is idővel meg lehetne szorítani a piac területén, mert sem a külhoni sem a hazai nem egy csodás minőség, tisztelet a kivételeknek...

S most az álmoktól a valóságig. Nem azt mondom, hogy az álom nem reális és profitáló, hanem azt, hogy a magamfajta egyszerű molnárnak hiába vannak szép elvei és kivitelezhető álmai, a befektetők nálunk nem így gondolkodnak.
 Ők a semmi hozzáadásával mindent akarnának. Ráadást messze nem érdekli őket, maga a malom és annak emberséges és szakmai megbecsülése. CSAK PÉNZ! CSAK PÉNZ! és CSAK PÉNZ KELL NEKIK! Semmi köze a hagyományos molnár mentalitáshoz!!!
 De mire is akartam kilyukadni? Nos egy kedves szakmabelivel együtt álmodtuk a szép malmi álmot. Igyekeztünk megalkotni egy tervezetet és szerintem jól sikerült. Ám amire számítottunk nem jött össze, az egyik csoport kihátrált, a másik válaszra sem méltatott minket. Szóval érvényesülni itthon, lehet bár mely jó elképzelés, lehetetlen. Már csak azért is mert oly kevés a tisztesség és kik értékelik is, hogy szinte keresve sem találni...   
    
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése