2013. augusztus 18., vasárnap

Első töret!


 Az illem sok emberből hiányzik, hiányzik és észre sem veszi, mert gyárilag primitív. Persze ettől nem lesz jobb vagy rosszabb az életem, és egy malom sem dől ez miatt össze.
 Az ilyen embert a vállalkozó(?) igaz szerintem nem nehéz úgy vállalkozni, hogy a rablóváltás alatt ingyen megkapott mindent.
 De nem lényeg, a becsületes ember kihaló fajta, és a korrekt munkaadók is. Persze attól lesz liszt, hiszen a molnár ma már nem is nagyon érzi a friss liszt illatát, mert ugye bent ül egy monitoros terembe és nézi a lámpák színes villózását.
 Ez a jelen! Ám az még nem azt jelenti, hogy ez is a jövő! Hiszem, a régi út a járhatóbb, az energiaválság korában. S ez a kor és a következő évek csak is erről fognak szólni, ha tetszik ha nem. A föld energiakészlete véges!!!
 Aztán ott van a hagyomány, sok malomipari vállalkozás előszeretettel él a természetes, a hagyományos címszavakkal. Ám nem hagyományos egy 90% lisztkihozatal! Miként az sem, hogy a liszthez olykor egyes üzemek már az elején minden marhaságot hozzáadnak! Semmi természetes nincs egy halom fölösleges és vélhetően hosszútávon káros vackoknak. A gabonákról meg már inkább nem is beszélek. A magam részéről ugyanis nem vagyok meggyőződve, hogy tutira nincs génkezelt gabona a raktárakban, őrlésre várakozva.
 A mai ipar nem szól másról csak a pénzről. Nem fertőtlenítenek, nem karbantartanak és lassan acélt kajálunk a agyon fogatott hengerszékek miatt, ami a hülye és beteges kihozatal hajszolása végett zajlik. A sok lángész nem is kapcsolva, hogy a mennyiség messze nem minőség! De amíg, ahogy oly sokszor említettem a vásárló nem válogat, szó szerint mindent megetetnek vele.

Hagyományos malom és minőség Tápiószele! Érdemes kipróbálni a lisztjét, a hipermarketek lisztjétől jelentősen jobb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése