2013. augusztus 22., csütörtök

Élelmiszeripar

 Kezdjük a lényegnél, már szinte minden évszakra van a mezőgazdaságnak kifogása. aszály, dagály és eső, de sorolhatnám még. Ám egy tény, a globális felmelegedés megbolondította a természetet, ami pedig az emberiség mohóságának az eredménye.
 Így talán az agrár ágazatban ténykedők a panaszkodáson túl tovább léphetnének...
 De nem ez a lényeg, hane3m a minden évbe felmerülő panaszáradat amire ilyen-olyan jogcímen milliókat, milliárdokat tesznek a zsebükbe.
Tegyék, ha a rendszer ilyen, ám az, hogy a természetre hivatkozva még árat is emelnek, az már azért elgondolkodtató. Most éppen a tejipar jelezte az aszály miatt, de a víz és a porhoz mi köze az aszálynak, mert a legtöbb tej nevű valaminek sok köze nincs a tehénhez, mindegy.
 S akkor egy gondolat a húsiparról, sorra zárnak be a nagy múltú húsipari egységek, eladósodás miatt. Egy részt szomorú, másrészt a milliárdos adósságba úszó vállalkozások viszont vígan élnek, egyszerűen átalakulnak, nem fizetnek és még ..ar terméket is adnak.
 Az állam úgy tudná megmenteni a valóba érdemes és korrekt cégeket, ha az élősködő, csaló és szemetet gyártó vállalatokat BEZÁRNÁ!!! Nem milliárdos segítség kellene, hanem a külhoni és belföldi szemetet a helyére, a szemétbe rakni.
 S akkor a malomipar, ez sem különb. Itt is a szemétel lehet dominálni és itt is bátor szível hirdetik vagy hogy hazai, közben kintről hozott gagyi, vagy természetes és hagyományos, közben porrá őrölt akármi.
 Hazudnak, hogy mily csodás a lisztjük, de jó ha tudjuk, a nagy malmok illetve az agyonautomatizált vackok rossz lisztet gyártanak, mert kiőrlik a gabonaszemet és nincs kellő rosttartalom. S ez által akarva-akaratlan teremtenek egy új árú csoportot, amely még drágább árút termelve: teljes kiőrlésűt, korpást, rozslisztet és egyéb egészségesnek mondott  gabonaterméket, pedig csak annyi kellene, hogy nem lépnék túl a 75%-os lisztkihozatalt. Persze ezt nem teszik meg, mert a kapzsi úgy gondolkodik több liszt több profit és csak a reklámszlogenjeikbe törődnek a vásárlóikkal, mivel porlisztet, vagy ahogy egy barátom mondta, púderlisztet produkálnak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése