2013. július 28., vasárnap

Nincs értelme!

A hosszúbánfalvi erdei malom / maradványa /
Ahogy telnek az évek és a gabonaipar a múlt homályába veszik, egy új világ köszöntött a szakmára, egy új és megvetendő!
 A malmoknak most két kategóriája létezik, az egyik a haldokló de tradicionális, a másik az ultramodern, de silányat előállító. Természetesen a modern malmok, vagy inkább lisztgyárak messze nem a minőséget célozzák meg, hanem a mennyiséget. Ezen gyárak tulajdonosai azt várnák el, hogy 100kg gabonából 120kg liszt legyen. S a technika és kiszolgálói igyekeznek ezen elvárásnak eleget tenni.
 Szégyen a szakmára az elmebeteg lisztkihozatal hajszolása, persze ezen tulajok se nem molnár családok leszármazottjai sem pedig a szakmát ismerő és szerető emberek közül kerültek ki. Pénz van és egy cél létezik, a még több pénz megszerzése. Természetesen ezen vállalkozók leszarják, hogy mi kerül a boltok polcaira, mert tudják a vásárlók ugyan panaszkodnak de megveszik a silány terméket!
 De lássuk a másik kategóriát, a hagyományos malmok egyre fogyatkozó csapatát. Az egyik része hajlik a modernizálásra, ami növeli a mennyiséget, ám így ők is beállnak a szemetet gyártok hosszú sorában. A másik ragaszkodik a hagyományokhoz és ők azok kik minőséget gyártanak.
 Igaz a mai világba a tesco gondolkodás a mérvadó, olcsó és silány, ezt veszi a magyar ember, és ettől kapja a mindenféle belső betegséget! Nem egy külhoni ország büszkélkedik azzal, hogy igyekszik száműzni a szemetet, mi meg igyekszünk elfogyasztani.
 No igen, ma már a malmokat sem hajtja a kényszer a sütőipari érték megőrzésére, hiszen a kenyért úgy is telepumpálják a pékutánzatok mindenféle adalékanyaggal, LISZTJAVÍTÓVAL. Kérdem én, a lisztet, ha egy normális malom állítja elő, minek javítani a lisztjét??? Szóval, lehet, hogy a malom nem is normális lisztet produkál??? Illetve a péknek kinevezett munkásnak gőze sem nagyon van a minőségről, így biztos ami biztos, bele a mérgeket!
 Mert ne gondolja senki, hogy az egészséges kenyér amit teletömtek mindenféle műanyaggal. A malmokról pedig, a példa tud beszélni a leginkább, venni kell egy hagyományos malom lisztjét és egy lisztgyár termékét, vajon melyikkel könnyebb dolgozni???

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése