2013. július 26., péntek

Evolúció Kudarca

A fejlődés! Minden ipar létkérdése, hisz a hosszútávú jövő nem képzelhető el újítások nélkül. Persze most a legtöbb ember a gépek korszerűsítésére gondol, vagy az épületet modern külsőben való öltöztetésére.
 De ez  tévút, és ez is csak ideglenes megoldás, hogy változtatunk a küllemen. Mert igaz, egy frappáns csomagolás egy időre vevőket csalogathat, ám mikor kiderül, hogy semmi új nincs a ruha alatt, hát bizony a lelkesedés hamar elapad.
 S ott a technikai korszerűsítés, ami a mai világba annyit jelent, hogy még több energiazabáló gépet állítanak be, amely még szarabb lisztet és még több energiaráfordítást eredményez!
 Ez most a trend! Ez ami eladhatatlanná teszi a korpát és haszontalanná a lisztet! Nincs az az isten, aki meggyőzne, hogy a 80-90% lisztkiőrlés egy tökéletes és minőségi lisztet produkál! Akik ezt mondják hazudnak és védi az agyonautomatizált robotmalmokat!
 Semmi szükség e szörnyetegekre és semmi szükség a rabszolgahajcsárokra! Ám visszatérve a fejlődéshez, amire én gondoltam, azt a Gabonaipar anno megvalósította!
 Egykor volt korpatabletta, diópótló dejó és különböző szelettek. Nos ezen szeletek mint reggeli falatok léteznek, de már nem a Malomipar kezébe van!
 De itt a rozsmalom, mint lehetőség, ezt sem használja ki az "ipar" inkább hozzuk külföldről, természetesen a rosszabb minőséget! de ezernyi példával és ötlettel lehetne vagdalkozni, ám nincs értelme, hisz nincs bátorság a malmok tulajdonosaiba. S egy részről meg is értem őket, hiszen amíg a szemétnek van piaca addig minek próbálkozni, mert ugye kapzsik és szűk látókörű emberek vannak döntéshozó helyzetbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése