2013. július 17., szerda

A LÉNYEG!

Mi az igazi titka az iparnak? Az hogy szeretettel lehet csak csinálni! Régen a molnárok nem pénzéhes vállalkozók voltak. Rég a molnár az adott közösség megbecsült tagja volt és ennek két ok is akad.
 Az egyik, hogy nem törekedtek extra profitra, ugyanakkor minőséget adtak ki a kezeik közül, nem egyszer, megelőlegezve az őrlés költségét, még előbb pedig a vámőrlés módszerével, tulajdonkép százalékért őrölte meg a gabonát!
 A molnárok makacs de gerinces emberek voltak és még akadnak szívvel-lélekkel dolgozó szakemberek ma is. A molnár nem arra törekedet évszázadokon át, hogy egyre gazdagabb legyen, hanem neki igenis megfelelt az, hogy adtak a szavára, mert a tisztességet többre tartotta!
 S most sok malomtulajdonos azon felül, hogy nem is molnár, ez már nem elvárható, ám az igen, hogy tisztelje, mondom TISZTELJE azon embereket akik a pénzt hozzák neki! Mert az hogy pénzéhes és lekíván húzni több bőrt egy emberről NEM TISZTESSÉGES!!!
 Régen, a legtöbb molnárnak saját malma volt és szeretettel csinálta rajongott szakmáját. Ma sok helyen rabszolga a molnár egy öntelt, ostoba, szakmaiatlan, és kapzsi gazemberek, olykor kapcsolatok által megszerzett üzemében.
ÖNTELT: Öntelt, mert felülírja a SZAKEMBER véleményét, mert majd ő tudja mikor kell szitát bontani. Ő tudja mennyit bír el egy ember, leszarj. hogy a molnár lezsákol, molnárkodik és kocsit pakol. Ha meg gond van, a molnárt okolja, közben ő a legnagyobb felelős!
OSTOBA: Ostoba, mert nem látja be, ha nem bont szitát a rossz lisztet nem tudja eladni vagy egy melegedő csapágyat ha nem cserélnek ki 20eft-ért akár több százezer forintos kér is keletkezhet!
SZAKMAIATLAN: Ez már a fentiekből kitűnik, és mert nem tiszteli a molnárját, olykor állatként beszél vele, még bunkó is! Régen egy ilyen vezetőt a molnár úgy megküldte egy lapáttal, hogy három hétig egy irányba forgott. Már utálom ami e rabszolgatartó társadalomba folyik! A gazember miért nem áll be és próbálja ki a molnár munkát????
KAPZSI: Kapzsi, mert nem fizeti meg a munkásait és felvásárláskor is tisztességtelenül viselkednek. Egy molnár, de ez a Gabonaipar idejében is megelőlegezte a gabonát hozónak vagy az őrlés árát, rég. A gabonaipar idején, pedig például a vetőmag költséget, csak azért, hogy jövőre is hozzá hozza a jó gabonáját. Arról most nem beszélek mikor lejárt liszteket csomagolnak át, mert van ilyen is, de ami még vérlázító és egy tetves kormány sem tett a maszekok ellen a rendszerváltást követőn az pedig a rabszolgatartás.
 Mocskos dolog, hogy nem fizetik a szabit, mocskos dolog, hogy nem is veheti ki az ember a szabit! Mocskos dolog, hogy nem fizeti a táppénzt, ami az első 15 napig az ő kötelezettsége. Szerintem ezek nem emberek, szerintem ezeknek nem szabadna vállalkoznia és nem is szabadna engedni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése