2013. június 24., hétfő

Pilis Malom / Szeletek egy malom végnapjaiból /


Mert mikor a privatizáció beköszöntött, a G.M.V. szét kellet verni. Ugye minek egy jól működő állami vállalat, mikor az a pénz, jó azoknak a zsebébe, akik akkor közel ültek a tűzhöz.
 Csak egy kép a privatizációról, a Gabona és Malomipari Vállalat értékeit, úgy mint hengerek a búzahalmok mélyére lettek elrejtve, hogy azt az értéket ne kelljen kifizetni, s ez csak egy a sok szerintem piszkos trükk közül.
 De Pilis, egy többszörösen kitüntetett közepes malom volt, amely mikor becsődölt, nem a körülmények eredménye, hanem a rossz vezető közreműködése.
 Igen, mert jó ment az üzem, egész addig míg a tulajdonosok között egy újrafelosztás történt, melynek eredménye egy új emberke, a kereskedelmi igazgató. Persze nem az volt, hanem az új tulajdonos mindenese, mert hogy kereskedést nem nagyon csinált az biztos.
 Nem védem a főnökasszonyunkat, aki az üzemvezető volt, de azt megjegyezhetem, hogy karbantartás után és év végén jutalom volt! S ez már a maszek világ, csak éppen más volt a tulajdonosok között az erőviszony.
 De itt volt a kereskedelmi izé, s mert nem volt hol laknia, az üzemvezetői irodát és a dolgozói ebédlőt megszüntették, és beköltözött kicsiny családjával. Hát volt egy fölösleges teher az üzemen, amit az is bizonyít, hogy többet volt ittas mint józan a figura. Szóval megkérdőjelezem, hogy az ilyen ember megfelelő e a kereskedésért felelős posztra.
 Hát nem volt, mert rövid időn belül, ő lett az üzemvezető! Ami azt jelentette, hogy volt egy főnök aki hülye volt a szakmához, de a kereskedéshez is, mert ugye akkor nem zárt volna be az üzem.
 Viszont remekül tudta éjjelente mikrobusszal elrabolni az ocsút, egy haverja farmjára, ahol mit add isten sertéstartás zajlott. Nem titok a figura nem szimpatikus, mert sok ember munkahelyét tette tönkre, miközben egy kiváló hírű malmot is. Csak egy motívum, mikor tárgyalni voltak nála egy másik üzem vezetői, a főnök célba lövést játszott, miközben előadta az malomzseni szerepét...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése