2013. június 8., szombat

Malom és Lisztgyár 1-rész


A mostani malomipar csupán árnyéka a rég kiválóan működő Gabonaiparnak. Szégyenletesen a minőséget háttérbe helyezték a mennyiség érdekében. S az ár hatalmas, nem csak azért mert a többség panaszkodik hasznavehetetlen lisztre, és bár be lehet csukni az illetékeseknek a fülüket, attól még szemetet dobnak a piacra.
 Na igen, és miért mondom, hogy nagy árat fizet az ipar(?) nos a szinte porrá őrölt lisztet csak azért veszik meg az emberek, hogy panaszkodjanak, mert nem a 85% a jövő! A nagy ár pedig az, hogy a többlet lisztmennyiség aránytalanul több energiába kerül, és ez csak egyet eredményez, egyre drágább liszteket.
 Az agyon automatizált lisztgyárak, mert ezen szörnyed-vények már nem érdemlik meg a MALOM nevet, mert sem minőségben sem szakmaiságba nincs köze a malmokhoz. Feleannyi energiával egy transzmissziós malom a 85% messze feledve nagyobb piacot tud szerezni mint e tömeggyárak.
 Persze ez bántaná a külföldről behozó gépekkel üzletelőket, akik az iparra erőltették ezt a szánalmas mutációt amit automatizált malomnak nevezhetnénk. A malmok tulajdonosai tisztelet a kivételeknek, nem szakmabeli, és nem is érdekli a szakma, csak a profit. Így őket könnyű rávenni, hogy egy modern Svájci vackokból összerakott mindent egyedileg meghajtva áramot zabáló szörnyek jobbak mint a régi malmok. Talán nem ártana közvélemény-kutatást végezni, hogy mi a vásárlók valódi véleménye a lisztekről, elárulom: sza.!
 S ez nem sértés hanem tény, nem egy ember panaszkodott, hogy nem jók a bolti lisztek, persze ezt nem kell nagydobra verni, amíg a multi átveszi a tömegszemetet és a vevők mormogva bár de leveszik a polcról. Szívem szerint én azt mondom mindenkinek, hogy ne a robotmalmokból vegyék a lisztet, hanem a hagyományos üzemekből, még szerencsére van néhány. Ami a lényeg, arra a lisztre nem fog panasz érkezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése