2013. június 26., szerda

Értékelés vagy Vélemény

 Mi is az egészséges, már mint lisztek területén(?) Elsősorban azon lisztek amik nincsenek semmivel feljavítva. Mert a feljavítás annyit tesz, hogy mesterséges anyagokat raknak a liszthez.
 Nos ez igazából a pékségeknél zajlik, elég elolvasni az összetételeket a kenyérnek, s már az imádott E-betűs csodaszerek fel is tűnnek, idővel ráknak nevezett bajt hozván a fejünkre.
 Maga a jó liszt, ami nem túl gyakori, függ az alapanyagtól, divat volt, takarmánybúzákat bevásárolni és abból legyártani a lisztet, hát ez már egyenes út a minőségvesztéshez. S ott vannak a szuper modern malmok, amik hatalmas lisztszázalékot kreálnak, ám ezzel egy igen kétes minőségű lisztet szórnak a nyakunkba.
 A tanácsom, hagyományos, szíjmeghajtásos malmokból vásárolni a kenyérre valót, mert ott van garancia hogy minőséget adnak, mert kis malom, kis piac és ugye azt elveszíteni egyenlő a bezárással.
 S az örök téma, a egekig marasztalt teljeskörűségű liszt. Mert mit is jelent(?) ahogy van a gabonaszem az első roppantást követőn kizsákoljak.
 Ha azt nézzük, biztos jó aki fogyózik, ám tápértéke fele egy ugyanannyi mennyiségű hagyományos lisztéhez képest. Persze most mondhassuk, hogy viszont ott a sok vitamin, hát van, de ha valaki valóban egészséget szeretne malomipari terméktől, az nem más mint az ÉTKEZÉSI BÚZACSÍRA! S ez már bizonyítottan rák ellen is hatásos szer, miközben remek diópótló.
 Szóval hogy mi is az egészséges, talán nem a reklámokra kellene hallgatni, mert azok zöme, sajnos csak üzleti fogás. Miként az étkezési korpa story, láttam olyat mikor a sima takarmány korpát csomagolták étkezésinek, tehát korpa helyet búzacsíra, és ha nem fogyózunk akkor nyugodtan a rég bevált és finom fehér kenyér.
 S itt megjegyzem, hogy aki a rosttartalom hiányával érvel a fehér kenyér ellen, kopogjon a giga malmok ajtaján, hogy ne 87% lisztkihozatalra törekedjenek, hanem amit egykor tanultak, ha egyáltalán tanultak, vagy ha ki mertnek állni az igazság mellet, a teljesen eltorzult tendenciát képviselő tulajokkal szembe.
 PERSZE SENKI NEM FOG A MALMOSOK KÖZÜL, MERT A TULAJ ANNYIT MOND, EL IS LEHET MENNI! PEDIG BIZONY AZOKNAK KELLENE ELTŰNNIÜK AKIK RÁERŐLTETTÉK AZ IPARRA EZT A BETEGES ELKÉPZELÉST ÉS A SOK VACAK KÜLHONI GÉPEKET.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése