2014. július 31., csütörtök

A Helyes Út!

A jövőnk kulcsa a mi kezünkbe van!
Ha a műanyag ételek kellenek, nincs gond,
nem kell akkor a kulcs. De ha egy jobb életre vágysz,
neked is lépned kell!
 Mivel a többség nem érti a lényeget, röviden levázolom.
Először is az Állam hazavágta az egész élelmiszeripart, majd felosztotta haverok és külhoniak között!
Másodszor, hogy több pofit legyen, legyilkolta a minőséget a és komoly konkurenciát jelentő üzemeket.
A húsnál csak a szólamok voltak, hogy megmentik Kapuvárt. De igazából a malomipart is szétverték és verik! Személy szerint nem vagyok egy hatalmas tudással rendelkező molnár és inkább a józanság irányából közelíteném meg a dolgokat.
 Bent vannak az automata malmok, ahol a molnár vagy hallgat, vagy távozhat. Ezek azok az üzemek, melyek porliszttel áldják meg a polcokat. E minősíthetetlen dologhoz társulnak a külföldről behurcolt szintén rossz lisztek.
 S itt az első költői kérdés: MI A FRANCNAK KELL SZLOVÁK, UKRÁN, NÉMET ÉS ROMÁN LISZT MAGYARORSZÁGON(?) mikor lisztbőség van hazánkba. Az állam .zarik a dologra, a kereskedők meg híznak, mint a tápos malac, az üzleten, mi meg kapjuk a szokásos szemetet.
 Persze hivatalosan lehet, hogy nem így van, hisz átcsomagolják, címkézik, hamis papírokkal díszítik. Ám a valóság az, itt a külső és belső szemét egyszerre!
 KONKRÉTAN MIT KELLENE TENNI:
( ezt sosem lépik meg a mai pártmaffiák )
1, Vissza a transzmissziós rendszerű malmok és az én időmbe tanult százalékos kihozatalt megkövetelni. ( nem 80-90 mert ezért por az egész )
2, Nem beengedni a külföldi liszteket, hazánk eltudja látni magát. ( s ehhez sem kell a minőséget mellőző automata malom )
3, Szakképzést beindítani! Már csak azért is, hogy tudjanak szíjat varrni, hengert beállítani és tudják egyáltalán, milyen a JÓ LISZT!

 Csak egy pár érv a transzmissziós malmok mellet, azon felül, hogy az malom és nem lisztgyár:
1, Vélhetően energiatakarékosabb.
2, A 3-4 munkás helyet egy közepes malom 30 embert foglalkoztatna, ha betartsák a munkavédelmi és egyéb szabályokat. S ami a lényeg, a zsákoláshoz és például a raktárakba a gabona forgatásához, nem kell semmilyen szakismeret, csak munka, és ez nem köz, hanem termelő munka része lenne.
3, Lehet még búzával is nyereségesen operálni, persze nem lesz luxus telepjáró, de lesz Tisztesség és nyugodt éjszakák, mivel tudja a tulaj sok embernek munkát ad és még a termékei is egészségesek!

Persze a lobi ezt mindenáron megpróbálná megakadályozni, de ha van egy kormányzati döntés ( ami nem lesz, mert ők és cinkosai az élelmiszer maffiának ) akkor meg lehetne valósítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése