2014. augusztus 6., szerda

SZEMÉTEL TELI ORSZÁG!


 Egy csodás világba élünk, kevés a malom és még is túl nagy a kínálat. Ennek egyik oka, hogy a boltok polcain a lisztek majd 50% nem MAGYAR LISZT! S e förtelem fő felelőse a MAGYAR ÁLLAM amely szart sem tesz a minőségi liszt érdekében, SŐT...

 Nem azt mondom, hogy valami extra jelentősége lenne, hiszen a hazai liszt több, mint fele éppen olyan rossz, mint a külhoni. Az a igazság, hogy a mindenkori magyar állam TUDATOSAN tönkre vágta a hazai malomipart! -S a minőség egyik romlása, hogy nincs igazán megszabva mit is őrölünk valójába, mert az unió szabványai jóval gyengébb mint a hazai volt a csatlakozás előtt!
 Régen olykor zsák kötözőt találtak a kenyérbe, s bár ez a pékségek hanyagsága volt, még is maga a liszt jó minőségű volt. Ma nincs zsákmadzag, viszont van a kenyérbe egy nagy halom adalékanyag.
 Szóval fejlődünk és e fejlődés a SZEMÉT KORSZAKÁT jelenti. Sok embernek nem tetszik, pláne akik érintettek a porliszt gyártásában. De ha magába néznének és elgondolkodnának, mit is tanultak, be kellene látniuk, hogy az nem liszt amit kipréselnek a hengerszékekből.
 Természetesen ez lelkiismeret kérdése, van ki asszisztál embertársai egészségi állapotának romlásába és van ki félreáll. Persze magyarázhatom mit kell tenni, ha senkinek nincs érdekében, és amíg a TUDATOSNAK állított vásárló csak címkéjében tudatos, nem lesz változás és esszük a rossz kenyeret rossz magyar és rossz külföldi lisztből!
 Van néhány malom amely igenis MINŐSÉGET állít elő és nem mondom, hogy fényesen meg tudnak élni a hatalmas szemétel szemben, de hiszem egyszer csak felébred, no nem az ipar és az állam, hanem az emberek és rájönnek ÉLNI AKARNAK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése