2014. augusztus 19., kedd

Modernizálásról

  Átgondolva a mai malomipar helyzetét és a szuper malmok domináns szerepét, azt kell, hogy mondjam semmit nem értek.
 Mit is adott az automata malmok az országnak:
1, Romló minőségű, agyon őrölt lisztet.
2, Egyre kevesebb szakmunkást és még kevesebb segédmunkást.
3, Növekvő energiaigényt
 Nos csak ezek tudatában is azt mondom, semmi jót nem hozott az automata malom/malmok, még akkor sem, ha cserébe már a Star Trek univerzumba téved a földi halandó.
 Az a igazság, hogy az ország bőven el tudná látni magát hagyományos, transzmissziós malmokkal, az igényeknek megfelelő lisztel. S amiért még sem ez a trend, az csupán a pénzéhség!
 Minél kevesebb munkás annál több pénz! -Bár ezt megkérdőjelezem, az energiaigény ugyanis jelentősen több. Persze, tény nem mindegy, hogy 15 vagy 40 ember dolgozik egy üzembe. Nem mindegy, hisz a bér és járulékfizetésből lehet a luxus autóparkot növelni.
 De a lényeg, most még az a elképzelés él, hogy automatizáljunk és csináljuk annyi lisztet amennyit csak tudunk, a minőség le van .zarva! Na és hab a tortán, miközben itt a mi ( kiváló ) lisztet okádó malmaink, és túlkínálat van, még is jön be a szintén vacak külhoni. Személy szerint logikátlannak tartanám a dolgot, ha az állam helyébe lennék. Hisz a több foglalkoztatott, több adó és ha hagyományos üzemek működnének MINŐSÉG is lenne ami mindenkinek jó lenne...

---------------------------------------------------------------------------------

 Már többször felmerült a kérdés a teljes kiőrlésű liszt miért olyan drága. A valódi választ nem tudom, mert sokkal egyszerűbb előállítani a teljes kiőrlésű lisztet és még a színre sem kell ügyelni. Ahogy egy ismerősnek is mondtam, a titok az, hogy így lovagolják meg az egészséges életmód trendet. Illetve mikor a pékségek bojkottálják a lisztáremelést, hisz behozatják a külföldit, a malmok így kompenzálják némiképp a pékségek zsarolását, mert elárulom attól, hogy van véleményem a malomiparról, tény és való a PÉKSÉGEK zsarolási potenciálba vannak és ezt ki is szokták használni.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése