2014. július 24., csütörtök

Hová jutunk????

 A kormány logikai módszere, támogatjuk a Gyermely 2 felépítését, ami egy szupermodern malom nevű lisztgyár lesz. E lisztgyár nem munkahelyeket teremt, mert ezen típusú üzemek minimális legénységgel működnek, mivel automatizáltak.
 A lisztje meg olyan lesz mint a Gyermely 1 , magyarán a szokásos porráőrölőm termék. S hogy jön ide a kormány(?) -Nos behoztak mindenféle egészségre hivatkozó adót, de amelynek alapkő letételénél a miniszter is ott volt, az nem jó minőségű lisztet fog előállítani, miként az összes szupermodern malom nevű ízé is csak port kínál  az extra profitra hajtva, melynek, kulcsa a gabona minél jobban való kiőrlése.
 Tehát ha már egészség, talán kezdhetnénk az alapoknál, tehát például a lisztnél. S a munkahelyteremtés, -A Gyermely 1-be is kihalásos alapon lehet bejutni, vagy hatalmas protekcióval. A kettőbe is már rég elfogyott a hely, szóval nem munkahely teremtés, hanem egy újabb minősíthetetlen minőségű lisztet előállító üzem.
 Jó lenne, ha már végre ebben az országban is valódi malom avató lenne, nem szemetet előállító gyáróriás. Liszt túlkínálat van, ráadást egyes malmok a inkább takarmánybúzának számító gabonát veszik meg és abból őrlik a "finom" lisztecskét. Mi a francnak giga malmok, mikor kis és közepes HAGYOMÁNYOS TRANSZMISSZIÓS üzemek is bőven el tudnák látni az országot, ráadást a liszt minőségi lenne. Persze igaz, nincs szakképzés, lassan már a szíjvarrás is olyan misztikus fogalom a ma malmaiban dolgozok számára, mint a nanotechnológia. De tovább megyek, a hengerszékek fogatása is már rejtély, mert ma megtépik, összeszorítsák a hengerpárt úgy, hogy szikrákat szórnak a hengerszékek, hisz a villanymotor bírja. anno minket azonnal elküldtek volna melegebb égtájakra, ha úgy fogattuk volna a hengerszékeket ahogy most szokás. 
 De ez van, ezzel a kutya sem foglalkozik és a sok boldog ember eszi a szupi lisztből készült szuper adalékokkal teli kenyeret, melyre rá van írva hazai termék, amivel pedig én nem dicsekednék. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése