2014. május 2., péntek

Szakmaiság-Egészséges

Orosz szélmalom
  " Szakmáról és mesterségről beszélni egy olyan államba ahol nincs szakmunkásképzés olyan, mint hegyet mászni a pusztaságban"

 Nem tudom, mit jelent ma molnárnak lenni, mert nem dicsőség szerintem! Mert a  rossz minőségű liszthez az embernek a nevét adni, kínos és talán még szégyenteljes is.
 A Svájci robotmalmokra nincs szűkség! De mert ez még a trend olyan "molnárok" ülnek a vezérlőpult mögött akik talán még azt sem tudják eldönteni, hogy az adott búza acélos-e vagy nem!
 Persze ez minden szakmára érvényes, hiszen mikor tudatos módon megszüntették a szakmunkásképzést, elérte az ország a butaság felé vezető út kapuját kedves vezetőinknek köszönhetőn, akik kiszolgálva a külföldi multikat, minden téren behozatalra kárhoztatták a nemzetet!
 A döbbenet az, hogy lisztet is behoznak és ráadást éppen oly rossz minőségűt, mint a legtöbb saját nagy malmaink porlisztjei. Igaz ezen nagy malmok részben külföldi érdekeltségűek, és természetesen nem érdekli, hogy mit etet a lakóssággal. Ám a saját teljesen magyar tulajdonosú malmok zöme is élvezettel szórják a szemetet!

Mesterség, szakmaiság a legtöbb esetben kimerül a számítógép kezelésében, de vajon a globális energiaválság határán meg e éri egy minden gépet egyedileg meghajtott üzen, vagy jobb lenne egy motor és szíjáttételek által mozgatott malom.
 Szerintem energiatakarékosabb egy transzmissziós üzen, igaz oda szakmunkás is kellene aki fel tudja rakni a szíjat vagy netán még varrni is ha a sors úgy hozza.

 Egy olyan világban élünk ahol a minőség elérhető azzal, hogy ráírják a csomagolásra bio vagy 100%-ban hazai.
 Nem hiszek az ilyen szövegekben, nem mert sokszor csak szlogen, pont úgy, mint a 99ft volt/van. Mert ugye amikor kiagyalták a 9-re végződő árakat, akkor is 100ft volt valójában.
 Ez a véleményem a polcokon felsorakozó egészséges, természetes, hazai és sorolhatnám a jelzőket, árukról. Nekem is tudomásom volt Német lisztről amit átcsomagoltak és eladtak, mint hazai! Ebből kiindulva megkockáztatom de bátran, hogy amire jót mondanak könnyen lehet úgy egészséges, mint a colák.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése