2014. április 9., szerda

Lisztes téma

 "Kihalt a molnártudat és kihalt a molnárokból az önbecsülés és a szakma iránti szeretett. Olyan mint a világ, média függő és igénytelen, híján
Egykori malom
a becsületnek és az őszinteségnek."

Elgondolkodva hová jutottunk és mik ma a "megfelelő" irányvonalak, kicsit elszégyellem magam.
Annak idején nekünk azt tanították, hogy nem szabad az őrlőhengerek rovátkáit ledarálni.
 Ma mi van(?) a hengerek úgy össze vannak szorítva, hogy havonta rovátkolásra viszik.
 Nem tudom, de régen folyamatos műszakban is a legtöbb esetben kitartottak a hengerek az éves karbantartásig. Persze el kell ismerni akkor nem a púderliszt volt a sláger ami összecsomósodva semmire sem jó. Akkor megkövetelték a molnártól a minőséget, a molnár akinek a szíve a helyén volt, törekedett is rá, már csak a kihívás miatt is.
 Igaz ez nem arról szólt, hogy tüzesre fogatom a hengereket, úgy látszik az új malomtulajdonosok nincsenek tisztába a "C" tűzveszélyességi kategória jelentésével. De ha igen annál rosszabb, mert ezzel tudatosan hajszolják a betanított molnárt, hogy minél több liszt mellet, minél forróbb legyenek a hengerek.
 Gondolom mikor leég a szuper Svájci vackokkal teli malma, majd a molnárjára fogja.
 De mindegy, én valószínűleg nem fogok ezen mű malmokba dolgozni, mert nem egyezik az elveimmel. Illetve a kijelentéseim, nem túl pozitív visszhangot keltenek a szakmát most vezető molnárokba ( Ők megalkudtak ) és tulajdonosokban. Mondják el tudják lehetetleníteni az embert, ám ez csak annyit tesz, FÁJ AZ IGAZSÁG!
 Kell a munka, ez így van! Viszont akkor inkább töltők fel árút egy áruházban, mint hasznavehetetlen lisztet adjak ki a kezeim közül. S itt megjegyzendő, a pékségek zöme sem különb! Mert milyen pékség az ahol egy árva pék sem dolgozik. A pék hiányából meg el lehet képzelni milyen kenyér kerül az asztalra. Mindegy ki mit mond, a pékáruk jelentős része adalékos, felfújt mű vacak. Ez pedig alapot add a malmoknak, hogy szemetet gyártsanak, hisz úgy is tele nyomják ilyen-olyan anyaggal, tisztelet a malmok és pékségek terén az egyre ritkább kivételeknek. Ők szélmalom harcot vívnak a közkedvelt hulladékokkal szemben.

 Egy valamit nem értek, miért reklámozza a főmolnár a lisztet? Hiszem ha jó a liszt megveszik, ha meg nem lejárassa magát a főmolnár. Persze nincs hová, hisz porlisztnél rosszabbat nehéz elképzelni és így mivel majd minden liszt egyforma rossz, mehet a reklám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése