2014. május 13., kedd

Lisztes téma 2

Ha egy malomba még ilyen hengerszéket látsz,
ott még remélheted valódi lisztel leszel gazdagabb!
 Néhány gondolat az egész:
-Volt egykor a Gabonaipar és ezen cég nyereségesen és jó minőségbe látta el az országot lisztel. Megyei szinten voltak a malmok, amiket a RABLÓVÁLTÁS szétszaggatott és jelentős részben olyan tulajdonosok kezébe került akik politikailag a tűzhöz közel ténferegtek.
 Tény, Magyarországon liszt túlkínálat van! Miként az is, hogy a nagy malmok főleg, porlisztet szórnak a szemünkbe, mi meg mosollyal az arcunkon megvesszük, mert az egyik kutya a másik eb.
 A multik polcain nagy százalékban rossz liszt található, miként a boltok zömében. De miközben túlkínálat van, jön be az idegen liszt és átcsomagolva vesszük, mint hazai. S annyiban hazai, hogy vegyes tulajdonú cég s így inkább például a Német malmai termékeit árusítja, mint az itteni malmaiét, az ittenit inkább szünetelteti.
 Ott a Pannonmill Ausztriai vagy Német, a lényeg nem Magyar. Abo mill, Ukrán. S ha már külhoni legalább a minőségre törekedhetne. Ám nincs félnivalója a külhoninak, hiszen a hazai nagyok is a svájci porliszt technológiát használják. Sőt, a kunsági liszt az Abo csoport részeként még talán a legjobbat álltja elő a nagyok közül, jobbat mint a tisztán hazai nagy cégek.
 Ez nem csak üres szólam, kipróbáltam több malom lisztjét, úgy a Sikér zrt számomra hasznavehetetlen finomlisztjét, s bizony Gyermelyé is a porhoz közeli.
 Tudnám sorolni, de ismét azt mondom, ha nagy bevásárló akkor Kunságit érdemes keresni, ám a igazi a transzmissziós malmoktól helyben megvenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése