2013. december 29., vasárnap

Egy nem egészséges állapot!

 Elgondolkodtató ez a nagy számítógépesítés, nos nem a terminátor film víziójára gondolok, hanem arra, hogy elveszítjük hagyományainkat a szakmák tekintetében és arra, hogy ily módon kiiktatják a szakmunkásképzést.
 Mondják ez az élet rendje, már mint a fejlődés. De ne feledjük a történelem során, nem egy zsákutca adódott.
 Persze értem a profitéhes kontár rablóvezéreket, akik a szakmáról fogalmuk sem nagyon akad, Ám kiábrándítom őket, az ő választásuk az evolúció egy tévútja.
 Nálunk még nem, de sok helyen a világban ébred az emberiség, hogy a tömegszemét amit a nagyipari élelmiszergyártás a közértek polcaira helyez MÉREG!!!
 Ráadást, a malomiparra visszatérve egy hagyományos malom semmivel nem fogyaszt több energiát, SŐT, mint a lisztgyárak akik silány lisztjeiket a csodának titulálják. De elárulom, csoda nincs 89% lisztkihozatalnál, csak tömegárú, mennyiség.

 Látok realitást a külföldi példákból, hogy a hagyományos malmoknak van jövőjük, vagy szemetet eszegetünk és 10-20 évvel előbb a temetőbe kerülünk.
 Lehet reális áron minőségi lisztet előállítani, úgy hogy nem veszteséges az üzem, és nem robotok dolgoznak hanem emberek. S ami még fontos, a fizikai részre nem kell értségi, tudna munkát adni azon rétegnek akik csak az erejükre támaszkodhatnak.
 Persze ez egy szélmalom harc, az ország szinte összes malomipari vállalatának elküldtem egy full nyereséges üzemeltetési tervet, de választ azt nem szolgáltattak.
 Vélem, egyrészt konkurencia lenne a Svájcból becipelt portgyártó automata malmoknak, másrészt nem is akarják, hogy létezhessen az egészséges és szakmunkást igénylő ipar. Még a végén elesnének jövedelmüktől azon emberek akik a Svájci vackok becipeléséből töltik a zsebeiket, illetve a rablólovagok akiknek a minőség tabu, a mennyiség a lényeg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése