2013. december 15., vasárnap

Átívelve egészségtől-igazságig.

Ez még igazi hengerszék!
 Hatalmas üzlet a korszerűnek titulált táplálkozás. Először is a nagy kedvencem a Teljes kiőrlésű liszt. A magam részéről, mikor az említett terméket gyártottunk az annyit jelentett, hogy a Koptatóból ( itt tisztítjuk, nedvesítjük a gabonát, tulajdonkép őrlésre előkészítjük ) átérkező gabonát átengedjük az első hengerpáron, majd még a szitálás előtt kiválasztjuk. Tulajdonképpen akár egy darálóval is csinálhatnánk.
 Nos igazából kevesebb a ráfordított energia és még a liszt színére sem kell ügyelni, hiszen a teljes kiőrlésű azt takarja, hogy cakk-pakk megroppantjuk a gabonát és kész.
 Tehát a furcsaság az, hogy az ilyen árú 300ft is eléri kilogrammonként. Persze nem kellene a szakmám ellen beszélni és nem is beszélek. Inkább azon kufárok ellen szólok akik meglovagolják az egészségesnek titulált táplálkozás nevű üzletágat.
 Az tény, hogy amíg a malom a teljes kiőrlésűvel foglalkozik a valódi liszt vonal áll és némi emelt ár elfogadható. Ám szerintem nem a duplája.
 Meg aztán a teljes kiőrlésű, nos ezzel vagy a tönkölybúzával ölték meg a Cerbona malomipari céget. Egy bizonyos malom gombafertőzött gabonát szállított be. Ám a színt nem haladta meg az egészségre ártalmast, de mert bizonyos érdekkör úgy kívánta kirobbantották a botrányt és mire a cég tisztázódott, tönkre is tették.
 Rágalmazás-e vagy sem, úgy tudom, hogy az Ócsai malom volt a beszállító. E malom pedig külföldi érdekeltségű részben.
 Tehát így csinálj piacot magadnak leckét a Cerbona megtanulta, bele is pusztult.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése