2013. november 1., péntek

Még nem nőttünk fel a tudatossághoz!


 Ebben az országban mindenki tudja a tutit, s ha legbelül el is ismeri, hogy ami itt zajlik mocskosság, senki nem meri felemelni a szavát, mert félti a munkáját.
 Jogos érv! De vajon az nem jogos, hogy az emberek egészséges táplálékokhoz jussanak???
 Természetesen a hazai vállalkozók zömétől ilyesmit nem is lehet elvárni, náluk csak a profit számít. S hiába az állam locsogása a minőségi hazai árukról, a valóság az, hogy jórészt a hazai nagy élelmiszer előállítok, nem minőséget gyártanak.
 A tudatosnak tartott vásárló is tudatlan, mert megveszi a hazait mert írják a portékára Magyar. Láttam olyan Magyarnak nevezett árut, amiből még a csomagolóanyag sem hazai, és ez a lisztnél is divat, úgy hívják átcímkézés, átcsomagolás és bizony a származási hely messze nincs feltüntetve. Mint olyan is akad, lisztbe, hogy a forgalmazó van csak kiírva, de az, hogy melyik malom vagy melyik ország terméke az nuku.
 Pedig van egy olyan törvény, amit nyomon követésnek neveznek, de csak neveznek, mert valójába gőze sem nagyon van az embernek, hogy az a fránya liszt Kínából vagy Grönlandról érkezik...

 Ez van, ez az ország jól teljesít a hazai Malomipar elpusztításában is! Csak a benyalt nagy malmok maradnak fent, akik java minősíthetetlent súroló minőséggel debütál, vagy egyszerűen külhoni szeméttel. A valódi érték nem a porliszt ami miatt emésztési problémák lépnek fel és ami miatt megvásároltassák a különböző magasabb rosttartalmú termékeket triplaáron!
 De ha ez a tudatos vásárlói trend, megérdemlik, sok pénzük van ennyi! Pedig csak el kellene utasítani az agyonőrölt liszteket és elvárni a normálist. Igaz, ez sok vállalkozó fájlalná, de nem ő fogyasztja a szemetet, hanem a lakossággal eteti.      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése