2013. november 15., péntek

Haldokló Malomipar

Ez a malomipar!!!
 Mindig azt mondják az igazság fáj a legjobban és ez az amit nem kívánunk meghallani. Strucc politika, ám attól még a valóság nem lesz szebb vagy tökéletesebb.
 S a malomiparra vetítve a valóság az, hogy haldoklik! Haldoklik, és ebben jelentős szerepet játszott az összes eddig hatalmon lévő politikai erő. Nem kívánom a Budai Malom történetét felvázolni, ami durván politikai játéktér volt. Sőt maga a malom új keletű tulajdonosi körei is politikához szorosan kapcsolódtak.
 De ott az agyontaglalt Ferencvárosi malom tragédiája, ahol nem számított a műemlékjelege, az ingatlan kellett és kész. Most ugye a fővárosban nincs egyetlen működő malom, de lassan az országba sem marad, mert az átkozott kormányok először is engedik a külhoni lisztek behozatalát, másodszor olyan nyomot lisztárak vannak, hogy kigazdálkodhatatlan a talpon maradás.
 Nem kétlem ez a cél! Tönkrezúzták a cukorgyárakat, hantázták, hogy nem lesz drasztikus cukor ár emelés, és most van drága cukor a polcokon és nincs egyetlen egy teljesen hazai cukorgyár.
 Nos itt tart a malomipar, a minőségi lisztet gyártó malmok sorra zárnak, egyedül a kétes minőségű automata lisztgyárak tartsák a lépést a külföldi rossz lisztel, a saját szintén rossz ( agyonőrölt ) lisztjükkel.
 De ez nem malomipar, hanem tömegszemét előállítása, mely annyira kérdéses minőséggel rendelkezik, hogy a pékségek egyrészt ezért is nyomják tele szintén szeméttel a kenyeret.
 Tetszik vagy nem ez az igazság! csak be kell vizsgáltatni a kenyeret, mennyi nem belevaló adalékot tartalmaz.
 Nem a sertéságazat van rászorulva megmentésre, hanem a malomipar! A hús nem lesz olcsóbb a virsli és a többi készítményt úgy is mócsingból, húspépből állítják elő. S a disznókat is ugyanúgy penicillin és növekedésgyorsító mérgekkel puffasztják fel, hogy mielőbb levághassák. De van egy olyan szabály, hogy vágás előtt 3 hónappal már nem szabadna szteroidozni az állatokat, hogy kitisztuljon a szervezetük. Elárulom ritka aki ezt betartsa.
 Szóval, a 99ft/kg bolti áron terjesztett liszt negatív a malmoknak. Még a rossz minőségű lisztgyáraknak sem hiszem, hogy plusz a dolog. El kellene azon tűnődni, mikor nem lesz malom, mint a cukorgyárak esetében, vajon lesz-e 99ft/kg a liszt.
 Már most megmondom, NEM!!! Majd lesz triplája és akkor csak ráadást külhoni és a hazai szemét lesz a polcokon.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése