Mi
még ebből tanultunk! Nem ártana a mai malomvezetőknek is átolvasni,
mert lehet mindent tudnak, ám még is rossz lisztet gyártanak! Talán a
hengerbeállítást nem ártana gyakorolni, mert nem az a hengerbeállítás,
hogy addig szorítom a hengerpárt amíg a villanymotor mozdítani tudja. Ha mi ezt csináltuk volna, nem hiszem, hogy vizsgázhattunk volna.
A LEGNAGYOBB TISZTELETTEL GONDOLOK FARKAS JÓZSI BÁCSI IRÁNT, AKI A SZAKMA LEGNAGYOBBIKA VOLT ÉS AKI MEGTUDTA SZERETTETNI AZ IGAZI SZAKMAISÁGOT ÉS NEM A PROFITÉHSÉGET!
S miért fontos ez az átlag embernek(?) talán azért mert amit vásárol lisztet, nagy százalékban rossz. A másik a rossz lisztből rossz kenyér születik, ami azért tűnik mégis jónak, mert tele van adalékanyagokkal.
S mi van a szakmával? -Úgy a pék mint a molnár szakma éltűnőbe van. A szakembereket helyettesítik kicsiny tudással rendelkező betanított munkással, aki mivel nincs tisztába sok dologgal, természetesnek veszi, hogy porrá őröli a gabonát és jó van. A pék meg ugye mert nem nagyon van, szintén betanított emberekkel helyettesítik, aki végzik napi szinten a monoton munkát és messze nem azon töprengenek, hogy miért rossz a liszt. Már csak azért sem, mert alapból öntik az adalékot és ezzel letudták a tevékenységet.
Ez van, meg az, hogy aki egészséges lisztet és pékterméket keres, tripla árakon vásárolhatja. Mert ugye most hajtunk a rosttartalomra, a teljes kiőrlésű lisztekre, amik felettébb drágák és ami pedig valójába fele annyiba kerül mint a hagyományos lisztek előállítása. S itt a hagyományos csak idézőjelbe értendő, hisz por és por semmi több. Tulajdonkép ezért lett népszerű a teljes kiőrlésű és egyéb egészséges portékák.
De legyünk buták és vásároljuk a szemetet vagy a drága "egészségest" mint sem, hogy megkövetelnénk a minőséget és vennénk a fáradságot, hogy hagyományos malom, hagyományosan jó minőségű lisztjét vegyük. S elárulom az agyon futtatott óriásmalmok lisztgyárak és nem a minőség hanem a mennyiség a profiljuk.
A LEGNAGYOBB TISZTELETTEL GONDOLOK FARKAS JÓZSI BÁCSI IRÁNT, AKI A SZAKMA LEGNAGYOBBIKA VOLT ÉS AKI MEGTUDTA SZERETTETNI AZ IGAZI SZAKMAISÁGOT ÉS NEM A PROFITÉHSÉGET!
S miért fontos ez az átlag embernek(?) talán azért mert amit vásárol lisztet, nagy százalékban rossz. A másik a rossz lisztből rossz kenyér születik, ami azért tűnik mégis jónak, mert tele van adalékanyagokkal.
S mi van a szakmával? -Úgy a pék mint a molnár szakma éltűnőbe van. A szakembereket helyettesítik kicsiny tudással rendelkező betanított munkással, aki mivel nincs tisztába sok dologgal, természetesnek veszi, hogy porrá őröli a gabonát és jó van. A pék meg ugye mert nem nagyon van, szintén betanított emberekkel helyettesítik, aki végzik napi szinten a monoton munkát és messze nem azon töprengenek, hogy miért rossz a liszt. Már csak azért sem, mert alapból öntik az adalékot és ezzel letudták a tevékenységet.
Ez van, meg az, hogy aki egészséges lisztet és pékterméket keres, tripla árakon vásárolhatja. Mert ugye most hajtunk a rosttartalomra, a teljes kiőrlésű lisztekre, amik felettébb drágák és ami pedig valójába fele annyiba kerül mint a hagyományos lisztek előállítása. S itt a hagyományos csak idézőjelbe értendő, hisz por és por semmi több. Tulajdonkép ezért lett népszerű a teljes kiőrlésű és egyéb egészséges portékák.
De legyünk buták és vásároljuk a szemetet vagy a drága "egészségest" mint sem, hogy megkövetelnénk a minőséget és vennénk a fáradságot, hogy hagyományos malom, hagyományosan jó minőségű lisztjét vegyük. S elárulom az agyon futtatott óriásmalmok lisztgyárak és nem a minőség hanem a mennyiség a profiljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése