2013. szeptember 25., szerda

" SZÉP " Malomiparunk


 Kezdhetném ott, hogy vannak jó molnárjaink és akadnak minőséget gyártó malmaink (még) ám azt is meg kell jegyezni, hogy molnárjaink legyenek bár melyen okosak, a pénzért cserében hallgatási fogadalmat tettek és zokszó nélkül kiszolgálják a mennyiségelvű HALDOKLÓ ipart.
 Ma már egyes malmok éppen olyan lisztet dobnak piacra amilyen az alapanyag(?) BL-65 ez számomra egy kényszer eredménye. Van véleményem miért is, de attól függetlenül a 65 liszt úgy csomósodott, hogy szinte hasznavehetetlennek minősítve, én kidobtam úgy ahogy volt!
 Persze a mi drága kormányaink nem megmentik az ipart, hanem engedik hogy jöjjenek be a külhoni lisztek és nem lép fel a minőséghiányos lisztekkel szemben. A országnak nincs szüksége külföldi lisztre, és a igénytelen hazai szemétre sem, a kettő egyforma.
 Mint megoldást mindenki tudja, csak ki kellene állni a kormánynak a hazai mellet, de úgy, hogy a minőséget részesíti előnybe, nem a mennyiséget.
 Én úgy gondolom minden modernizálás, idegen országok drága berendezései csak is a silányságot erősítik, s akik felléphetnének, nem teszik. Silányságot, mert agyon említve kiőrölik a gabonaszemet, hogy az rosttartalom nélküli liszt maradva rákényszerüljenek az emberek rosttartalmú kenyerek fogyasztására, a fehér kenyérrel szemben. Pedig az egész csak a profithajhász malomtulajdonosok ostobaságának az eredménye, semmi több!

Tápiószele
Szigetszentmiklós, mint hagyományos malmok inkább a minőséget írnám az oldalukra, mint a mennyiséget. Tehát ha liszt akkor például ezen üzemek! Persze az országban több is akad, de ez személyes megjegyzés, ami akár hasznos is lehet akik veszik a fáradságot és kipróbálják ezen malmok lisztjeit.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése