2013. szeptember 15., vasárnap

A JÖVŐ!

Hát malmot kapott a malomipar!
 Nem oly rég az állam és az unió közösen elpusztították a Cukoriparunkat. Egyetlen cukorgyár marad, az is csak részben hazai tulajdonú. S mindennek mi köze a Malomiparhoz(?)
 Bár mondhatnám, hogy semmi, ám ahogy most áll az ipar, egyértelmű tendencia mutatja, hogy végeredmény a malomipar halála.
 Az árak csak egy dolog, de már két országból áramlik be a búzaliszt! A búzaliszt, miközben a malmaink zöme 50%-os kapacitással működik. S ez ugye egyértelműen közép vagy rövid távon sok malom végét jelenti.
 Igaz itt megjegyezhetem, hogy a sok csak idézőjelben értendő, mivel túl kevés a sok. De hogy még ez is csökkenjen, tudomásul kell venni, hogy jó pár üzem külhoni tulajdonú, ami annyit tesz, hogy a nyereség nem marad hazánkban.

 Van-e lehetőség? azt hiszem mivel ez kormányzatokon átívelő, és nincs különbség a Fidesz és az Mszp politikája között, tehát tönkretenni a valódi malomipart és egy két óriást meghagyni, nyilván a kenőpénzek rendesen bejátszanak. Szóval a jövő a jelen pillanatban sötét!
 A külföldi lisztminősége kifogásolható, a hazai megmaradásukat kifizető nagy malmok lisztminősége szintén kifogásolható, amiből az jön ki, hogy külső-belső szemetek lesznek a polcokon. S mert a molnártársadalom ma már csak bólogatók és gerincességük, ami legendás volt, a múlt homályába veszett.

Az én elképzelésem a kis malmok és a közepesek talpon tartásában rejlik, és nem hiszek az automatamalmok púderliszt áradatában. Viszont hiszek a kis malmok minőségi lisztjeibe, melyek a környéküket látják el, és így még a szállítási költségek is töredékre csökkennének. S erre a nyugaton bizony van példa!!! Nem csak az óriásokért a világ! Nekem ez az álmom, és így nem csak a szakmaiság maradna meg, hanem a tisztességes megélhetés is megszületne a malmok számára.
 Ám míg egyesek inkább az árak alá diktálna, hogy megöljék vetélytársaikat, csoda nem várható. Sőt míg a pékségeket sem érdekli a minőség, addig a szemétgyárak is működhetnek és legázolhatnak nem egy kicsi, de jó minőséget előállító üzemet.
 S ugyanakkor ami egy molnárnak fájdalomnak kellene lennie, a VÁSÁRLÓKAT IS BECSAPJÁK A ROSSZ LISZTJEIKKEL. Tehát az igazi változásokat TE VÁSÁRLÓ indíthatod el, azzal, hogy megválogatod milyen lisztet vásárolsz.

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése