2013. szeptember 2., hétfő

ÁTTEKINTŐ


 Oly sokszor említettem a minőség hiányát és oly manipulálható, vagy legalábbis elfogadja a többség amit az asztalára raknak, hogy szinte szélmalomharc az igazságért és a valódi, egészséges malomipari termékekért kiállni.
 Persze minden nézőpont kérdése, mert egy lisztgyár alkalmazottja soha nem fogja elismerni, hogy sem lisztjük sem korpájuk egyáltalán nem ideális. Szomorú az egészben, hogy a hagyományos irányzatért és magáért a szakma szépségéért alig van aki ki merne vagy ki akarna állni.
 Mert bizony, nekem senki nem fogja bemesélni, hogy egy monitort bámulva, a KW órát figyelve meg lehet szeretni a malomipart, miként azt sem hiszem el, hogy érdekli a "molnárt" mit gyárt le a malom. Mert nem ő gyártja, a minőség pedig a por a határ meg a KW óra.
 Egy ilyen beállítottságú ipar, szerintem hosszútávon halálra van ítélve! Legalábbis biztos, hogy nem molnárok kellenek, hanem lisztgyárba dolgozó emberek. S a kettő között nagy a különbség!!!
 Persze az idő és a növekvő energiaárak elhozzák még a régi felállást, bár lehet addigra túl késő lesz, mert igazi molnár nem lesz.

MI IS KAPNI A LISZTGYÁRAKTÓL(?)
1 Agyonőrölt, rosttartalom nélküli porszerű anyagot.
2 Korpát, melyt mire a gazda a jószágainak a vályúba önti, messze fújja a szél.
3 S mivel kiőrölt lisztet kapunk, rávezetnek minket, hogy vegyük a drága teljeskörűség meg egyéb nyalánkságot. Csak azért mert az előző fázisba a már eladott finomlisztnek nincs rosttartalma.

S MI IS A MEGOLDÁS(?)
 CSAK ANNYI? HOGY BE KELLENE TARTANI AZT AMIT EGYKOR TANÍTOTTAK. NEM A KW ALAPJÁN KELLENE ELMEBETEG MÓDON MEGFOGATNI A HENGEREKET, HANEM ÉRZÉS ALAPJÁN ÉS ÚGY, HOGY NE VASAT DARÁLJUNK A LISZTBE, MERT MOST EZ FOLYIK.

De mindegy, amíg nem keressük az olyan malmokat ahol még lisztet kaphatunk, addig semmi nem változik, csak nekünk lesz idővel vastagbél rák vagy más emésztési problémánk. Ám mivel a fogyasztó még nem egyenlő a tudatos vásárlóval, marad minden a régiben. Vesszük a drága rosttartalmú termékeket, illetve rossz táplálkozásunknak köszönhetően támogatjuk a gyógyszeripart.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése