2013. május 28., kedd

Lisztről ismét!


Egy különös világ a Malomipar, és a folyamatos automatizálással sikeresen elérte, hogy minőségen aluli lisztek kerülhetnek a boltok polcaira. Ez persze nem eredményezi, hogy a rossz liszteket előállító üzemek bezárnak, sőt mert tömegesen árasztják el a piacot és némiképp alacsonyabb áron kínálják portékájuk, a kereskedők pedig nem az igényt vagy a minőséget veszik szemügyre, hanem az árat és hogy ők mennyit tud az üzleten leszakítani.
 Torz egy világ és még idő kell, hogy a szemét helyet valódi minőséget kaphassunk. Igaz, a vásárló is panasszal élhet és talán a jobb érzésű kereskedők hallgatva a kérésekre, le mond a porlisztekről és igényt támaszt a malmokkal szemben.
 S akkor nem beszéltünk a tejszindrómáról, már mint hogy külföldi lisztek köszönnek ránk, tudatva a hazai szemét mellet itt a semmivel sem jobb külhoni. Arról meg nem is beszélek, hogy nem egy nagynak mondható malomipari cég, attól hogy Magyarföldön áll az még nem azt jelenti, hogy Magyar tulajdonú is. Tehát jó pár malom tulajdonosának érdeke a behozatal, amennyiben az anyavállalat többlettel rendelkezik.
 Személy szerint én többször tartottam olyan lisztet a kezembe, ahol a forgalmazó természetesen fel van tüntetve, ám a gyártó üzem nem! S bizony ekkor élek a gyanúval, hogy ez a bizonyos lisztecske nem is biztos, hogy Magyar gabonából készült és Magyar földön. Mert ugye az átcsomagolás nem újdonság korrupt kis hazánkba, és ahogy ez megy a húsoknál ép úgy előfordulhat a lisztekkel kapcsolatosan.
 A másik, úgy tudom a nyomon követés miatt kötelező a gyártót is feltüntetni, és ezt nem egy helyen elfelejti a forgalmazó. Nos ez az a liszt amit úgy kell visszarakni a polcra, ahogy leemeltük. Mert nem csak az a baj, hogy ismeretlen az eredet, hanem ha bekerül valamely ártalmas anyag, akkor mindenki mossa kezeit. S bár azt mondja a szakértő, hogy némely gomba ha be is kerül a kenyérbe nincs gond, én azért javaslóm nézzen utána mindenki mit is okozhat az anyarozs, vagy miért is kellet tönkremennie a Cerbonának. Hiszen ha nem veszélyes, nem is kell aggódni, ám még is szép kis médiacirkusz volt a Cerbona ellen. Igaz, ezt a konkurencia erősítette, természetesen a nálunk divatos "TISZTESSÉGES VERSENY" keretében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése