2013. március 21., csütörtök

Élelmiszeripar röviden

Némi kitérő az egész Élelmiszeriparra, mert ugye volt lóhús botrány és több érdekes dolog. A lényeg, a hatóságok és a média fő irányvonala, az hogy ezek egyedi esetek. Nos biztos, hogy egyedi, ha ép csak azzal az egy problémával foglalkozunk.
-Ám miként a kenyér, úgy a hús is a nyerészkedés nagyszerű területe, az egyediségéről meg annyit, hogy véleményem szerint a Magyar Élelmiszeripar legalább 50%-a így vagy úgy de becsapja a vásárlókat. Ahogy mondottam a lisztről, amit a vásárló is tapasztalhat mikor semmit nem tud elkészíteni, úgy igaz a többi ágazatra az élelmiszeriparon belül a trükközés és a vevők becsapása.
-Tisztelt olvasok, és főleg akik sütnek-főznek elgondolkoztak azon, hogy egy szép szelet hús miért is lesz a sütés végére egy csecsemő tenyerével azonos méretű(?) nos elmondom, víz az a varázsszer amivel teli itassák a jószágokat (hiszem, hogy olcsóbb mint a táp.), és ugye ez hő hatására távozik, gőzzé változik. S ez nem egyedi történet, ott a serpenyő, csak ki kell próbálni.
-De ott a finomnak egyáltalán nem mondható olcsó tejecske, hát az a tej nevű fehérre színezett víz tulajdonkép tehenet akkor látott, mikor külföldön a tehenet ábrázoló dobozba zárták. Bár szerintem örökre be is kellene zárni.

-Van az a szlogen, hogy olcsó és finom, erre én azt mondom ott a 2000ft Kínai cipő, olcsó és két hónap múltával széthullik. Tehát érdemes elgondolkodni a leárazásokon, és főleg az élelemmel kapcsolatba, mert amit eszünk, azzá válunk. Nos én azt mondom, isten óvjon tőle, mert amiket lenyelünk egy nagy halom méreg !
-Átrághatnám magam az összes ágazaton, de sajnos a jellemző egyforma. Itt most nem azt mondom nincs tisztességes előállító egység, ha ezt mondanám hazudnák. De apró tények, a lisztek jelentős része por, amiből minden lényegeset kiőröltek, a húsok vizezettek és penicillinnel átitatott, itt megjegyzem szerintem ez az oka, hogy a betegségeket okozó baktériumok nem reagálnak a penicillines kezelésre. Tulajdonkép ha kell ha nem penicillint eszünk. A tej víz és mesterséges vackok kotyvaléka, és itt most kimondottan a bolti árukról beszélek. S ott az üdítők amik némelyike rozsdamarónak is tökéletes, teli cukorral ( ami kell a szervezetnek, de nem olyan tömör formátumba )  és mesterséges ízesítőkel, tartósítókkal. A kenyér szintén már csak nevében kenyér, van benne minden csak ép ami az alapanyaga lenne, az a legkevesebb.
-Ezt csak azért írtam le, és túlzottan nem is kívánok foglalkozni, hiszen ezt a blogot a Malomiparnak szántam, ám mert a média annyira kiakadt pl a lóhús botrányon, pedig ha megkaparnák kicsit ezen iparágat,bőven lenne min csámcsogni és a lóhúson botrányon csak nevetnénk, mert bőven akadna amin igazán sírhatnánk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése