2014. november 29., szombat

ÉLELMISZEREK???

Nézem a kenyerek összetételét, na ja, ráérősen és kíváncsian szemlélem az élelmiszeripar szegmenseit. Az, hogy szója is van a kenyérbe, már csak hab a tortán. Ám az, hogy a liszthez lisztjavítót raknak, már bosszantó!
 Nem tudom megérteni, hogy a pékségek miért nem minőségi lisztet vásárolnak, mert kijönne, hisz távolról sem olcsó a kenyér.
 Természetesen a lisztgyárak púderlisztekkel árasztják el a piacot, és az minden, csak jó liszt nem! De tény, még vannak jó minőséget őrlő malmok, igaz egyre kevesebb és a trend nem az ő javukat sejteti.
 Viszont ezért a helyzetért éppen úgy felelősek a pékségek és mi egyszerű vásárlók, hisz a pék zsebre játszik és mi is, mikor az olcsó lisztre vadászunk. S bár nyerhetünk némi fillért, ám azt később az orvosnál tesszük le, hogy megmeneküljünk különböző emésztőszervi betegségektől, melyeket a helytelen táplálkozás okoz!

 Mű kaja, mű élet és műanyag minden körülöttünk. Életünk csodásan halad káprázatos sebességgel, de nem a jó élet, hanem a mennyiség általi illúzió világba, ahol a Mátrix trutymó kajája, nem csak mese, de valóság lesz hamarost.
 S bizony sok embernek érdemes lenne meglátogatni, néhány élelmiszert előállító egységet, és akkor csak nézne, hogy az a finom ízé, nem azért finom, mert, az aminek gondoljuk, hanem ízesítők és ízfokozók eredménye, s valójában az étel nevű valami sok esetben már ma is inkább trutymó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése