2014. június 5., csütörtök

Malomipar

 BEVEZETÉS:
  Egykor volt a Gabonaipar ami nyereséget hozott az államnak és munkalehetőséget biztosítót, nem csak a szakmunkásoknak. Ez időtájt még folyt a molnároktatás és az oktatás alatt nem a mennyiség volt a hangsúly, hanem a MINŐSÉG!
 A lisztek jók voltak, a pékségek nem nyomták teli adalékokkal, hogy valami kenyérforma mérget etessenek a vásárlókkal, és még a takarmánykeverék gyártás is a molnárok kiváltsága volt, mivel ezt is mi tanultuk.
 Ezt az időt mondják diktatúrának, egypártrendszernek, de a kutyát sem érdekli, ha volt munka és a malomipar jelesül nyereséget is termelt, sőt fejlődött, hiszen az átkosba építették fel a Buda 2 névre hallgatott malomüzemet, amit a politika a rablóváltáskor szó szerint tönkretett!!!

TÁRGYALÁS:
 Bejött a rablóváltás és nekiestek a nyereséges malmok privatizációjának. Fillérekért szerezték meg, a legtöbb esetbe nem az esetleges jogos tulajdonos, hanem a hirtelen meggazdagodott, nevezhetjük újgazdag rétegnek, a gyakori esetben malomhoz is analfabéta gazfickók!
 Volt ki élt a lehetőséggel és megemberelve magát jó vonalon vitte a malmot, ám sokan inkább a csődbe, vagy a tűzbe, hogy fizessen a biztosító! Ekkor jelentek meg a szükségtelen svájci gépek, amely egy újabb üzlet néhány élelmes embernek, bemesélve ez aztán okádja a lisztet. Való igaz okádja, de majdnem olyan minőségű is, mint ha egy szörny öklendezte volna ki.
 S hogy a baj ne legyen kevés, jött a lisztárak lenyomása, ebben sok malom belepusztult és természetesen a kormányzat külföldi érdekeket kiszolgáló cinkossága közepette.
 A vég hulláma engem Pilisen ért, ahol tulajdoni vita

tulajdoni vita eredményeként egy italt jobban kedvelő, mint a munkát főnököt dobtak a nyakunkba. Jót nem tudok mondani róla, hisz ő vágta haza a malmot a tulajdonosnő vélem instrukciói alapján. Egy biztos, az alkoholt nem vetette meg, jó példaként üzemvezetői beosztásához, és a piacot is tönkretette, mert nem tudott engedni és üzleti szempontok szerint dönteni, igaz a malacai jól meghíztak.
 Mi bezártunk a Ferencvárosi malomról meg hírlett, kitelepítik, mert bántja a látképet, valójába az ingatlan kellet néhány aljas spekulánsnak. Mert bizony ott előbb volt malom, mint lakóház, az a környék mai szóhasználattal ipari parknak számított...

BEFEJEZÉS???
 A végső csapást a malomiparra és a főváros malmaira maga a városvezetés mérte. Tönkretette az összes Budapesti malmot. De a kormányzatok is ezt művelték. Néhány kiváltságos talpon maradhatott és természetesen a vacak külföldi lisztek dömpingáradata. Mert az is külföldi amit átcsomagolnak és például a Dunántúlt egy külföldi, Német ( Osztrák ) cégcsoport uralja, miként a Tiszántúlt egy Ukrán érdekeltségű.
 De ezen óriások között ott topognak a hazai kiválasztott nagyok, akik szintén a svájci technológia vívmányaival mind kevesebb embert és mind rosszabb lisztet gyártanak. Ez a Magyar malomipar, ami annyira jól teljesít, mint maga az ország. Csak a korrupt politikus és a gazemberek híztak meg, hajrá Magyarország, hajrá rablóváltás hősei. 
   
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése