2014. június 11., szerda

Mi jót hozott a RABLÓVÁLTÁS?

 Egy nagyszerű Bizánci császár mondatát alakítva át, felteszem a kérdést: Mi jót hozott nekünk a rendszerváltásnak titulált RABLÓVÁLTÁS(?) a Malomipar terén pusztítást, hozzá nemértést, pénzéhséget és munkanélküliséget adott. Kérdem én minek kellet behurcolni svájci gépeket, mikor a Magyar tökéletesen megfelelt és nem egyszer Svájc csupán lemásolta a hazait.
 De nem okolható Svájc, okolható azon ügyeskedők akik rábeszélték a szakmaiatlan újgazdag tulajdonosokat, hogy ez a jövő.
 Ám nevezhető e jövőnek az, ahol a liszt púder finom por és a korpának nevezett valamit a legkisebb húzat 5 km-re repíti. A púder lisztnek negatív élettani hatása van, nincs rosttartalma! A szálldogáló korpa meg még isteni csoda folytán sem lesz alkalmas a malacka neveléshez ( teszem hozzá, nem véletlen, hogy egy időbe, granulálták és kohókba égették, lehet ma is ez a trend )
 Hozott-e hát jót a rablóváltás(?) -Ha jónak lehet nevezni, hogy nem fizeti ki egyes maszek malomtulaj a szabit és a tb, hol ott vonja a dolgozótól, a bejelentett munka ezzel jár, akkor hozott.  Ha az, hogy számítógép vezérelt malmok ( lisztgyárak ) öklendezik magukból a minősíthetetlen szemetet, szintén hozott. Arról nem beszélve, hogy így beindult a korszerű táplálkozás butasága, liszt terén. Mert ha normális lisztet adnának a malmok sok ember számára nem kellene a rostpótlást, magvas, teljes kiőrlésű és egyéb kenyerek formájába pótolni. Igaz, itt maguk a pékségek egy része is ludas, hiszen több az adalék, mint a liszt a kenyérbe.
 S akkor nem beszélek arról, hogy eladtuk a nagy malmi vállalatainkat külföldnek, ők meg zömét bezárták, illetve jött a svájci gép és a szuper por minőség.
 Ám nem okolom a külföldet, hisz a gépeket néhány agyafúrt malmos emberke hozta be, tudva a minőségromlás lehetőségét, mert ezt újgazdagnak eladni, annyit teremtett, hogy a 75% lisztkihozatalt megzavarták 90%-ra, na kérem ott a rosttartalom a különbözetbe és az extra nyereség az újgazdag zsebébe.
 S ha így nézzük, valóban teremtet hasznot, a külföldnek és a kiválasztott újgazdag rétegnek, mi magyar meg ehessük a Szlovák lisztből készített kenyeret. A pékség tulajok persze ugyanazt a vackot kapják, mint a hazai lisztek nagy százaléka, csak még olcsóban.
 A bizánci császár annak idején, Mohameddel kapcsolatba tette fel a kérdést egy barátjának, pár év és Konstantinápoly elesett ( 1453 ) a török meg majd mindent lerombolt ami Bizánci és művészet. Hát megeshet, a malomipar is így jár, pár év és az utolsó minőséget gyártó malom is elesik, a lakosságnak megfelel a vastagbél daganat, a rosthiány egyik "pozitívuma" és az agrár ország egyik feldolgozó ágazata követi a cukorgyárak sorsát! Hát így teljesítünk jobban a rablóváltástól számítva, és ebben minden párt mely kormányon volt aktívan kivette a részét!    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése