2014. június 19., csütörtök

Budai Malomról

 Brutálisan egyszerű a Budai Malom története, Brutális politikai érdekel.

A nagy pártok, mszp és a fidesz rendesen üzletelt az üzemmel és ingatlanaival. Mert a malomhoz Vecsésen raktár és Nagykátán is volt ingatlana ami a Budai Malomhoz tartozott.

Felépítették hozzá a korszerű liszttárolót, még a rablóváltás előtt. Elkezdték az ország talán legmodernebb malmát létrehozni a BUDA 2 néven. Ebből nyilvánvaló, hogy a Gabonaipar ( Pest-megyei ) nem volt veszteséges és hosszútávú elképzelések voltak a beruházások mögött.
 De jött a rablóváltás és mindent szétdaraboltak filléreké. Olyan emberek kerültek malmok közelébe akik csak lopni, csalni és nyalni tudtak leginkább. S ez az egész rohadt privatizációra általánosnak mondható volt, a kivételek igen kevesen voltak.

 Egy a lényeg, a politika ellehetetlenítette a malom létét. De nem is a malom volt a cél, hanem a tulajdonosi csere, egyik pártember a másikat követve, mindenki csak a zsebét tömködte, de az üzemre és a jövőjére nagy ívben .zart. S az is tény, idővel a közgép nevű cég is beszállt a mókába, a malom és kiváltképp a hozzá tartozó értékes ingatlan a birtokába jutott. Ingatlan, mert mint a Fradi malomnál, itt is a spekuláció rejtőzött a háttérbe.
 A Malom már rég a Ferencvárosi malom sorsára jutott volna, ha valaki ügyesen el nem intézi a védelmét, így nem rombolható le. Ám nem működik és gondolom már széthordták a berendezéseit. S ami képeket lehet látni, az bizony az épületek pusztulására utal.

 Hallani lehetett olyan érveket, hogy azért nem működhetett mert lakót területen van. Nos ott körbe-körbe gyárak voltak, nem a malom ment a házakhoz, hanem a házak közeledtek az üzemhez. De valójába az ingatlan kellet/kell és ezért pusztították el a rablóváltás idején létezett egyik legmodernebb malmot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése