2015. január 15., csütörtök

Merengő


Magyarország kész megvívni a világgal, Magyarország mindennel törődik, csak éppen azzal nem amit a magyarság eszik!
 Persze könnyebb a hibát másban látni, mint körülnézni a saját portánkon. A magyar dolgozok egy jelentős része 4 órába van bejelentve például az élelmiszert ipar területén is. Ki az az elmebeteg aki elhiszi, hogy egy húsüzemben, malomüzembe vagy egy pékségbe négy óra elég is és minden munka elvan végezve.
 De kár szólni is, hiszen az ellenőrök sem buta emberek, és ha engedik annak egy oka van, a megvesztegetés vagy más névén korrupció. Ám visszatérve a kezdő gondolatokhoz, a kormány miért nem takarítja ki a hazai élelmiszer iparból a hulladékot gyártó üzemeket(?) a kérdés kérdés is marad, mert azt, hogy összefonódás nem illik mondani egy mintaországba.
 Pedig sokan e csúnya szó által, jutottak a rablóváltáskor  üzemekhez, természetesen sokszor névleges 1ft áron. De nem is lenne baj, ha valódi élelmiszert juttatnának a boltok polcaira. Ám sok esetben amit adnak annak az ára nagy lészen, mikor a sok adalék, műanyag és mindenféle nyavalya bejut a szervezetünkbe. Igaz a liszt sem különb, a mennyiség miatt nincs minőség, viszont ráírom, hogy dédi lisztje akkor aztán meg is vesszük, mert akkor az olyan is, mint amit 100 éve csináltak a molnárok. Viszont egy szomorú tény, a liszt ritkán olyan amilyennek kellene lennie és a kenyér sem olyan, mint régen, mert ritka egy pékség ahol kivárják a kelesztési időt, ritka, mert a pékség is tömeggyártásra van ráállva és ezt csak mesterséges ízékkel lehet felgyorsítani, amihez aztán kell állagjavítótól kezdve, jobb ha nem is tudjuk mik. De szerencsére tudatos vásárlóként elhisszük a reklámok badarságait és nem járva utána, mit is veszünk és eszünk, tökéletes példányai vagyunk a fogyasztói társadalomnak.     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése