2014. március 24., hétfő

Mi van itt!

 Nem tudom, hogy van ez, de malomipari cégek kiadnak különböző márkanéven egy ugyanazon lisztet. Tévedhetek, de mivel ezen nagy malmok a Svájci gépekkel felruházva egyetlen célt követnek a teljes lisztkihozatalt, valahogy furcsa a más-más márka.
 Mert egy biztos, egy porlisztet gyártó üzem sem fogja levinni a normális 72-74%-os lisztkihozatalra a kapacitását, mikor 88 és még magasabbra is képesek.

 "Dédi titkai" vagy micsoda, aztán a főmolnár ajánlja lisztecske, meg a legújabb nem egészen egy kilogrammos kiszerelésű régi emlékeink lisztek. Szóval ezen ilyen-olyan szlogennel debütáló termékekben egy a közös, ugyan az van bennük, mint az eddigi termékeikbe. Ha véletlen még is magasabb a rosttartalma az csak valami adaléknak köszönhető.
 Jó szól az a mondás mely szerint, amit a tévében reklámoznak, az minden csak nem jó és valószínűleg nem is egészséges. Persze ne ítélkezzek, én egy hülye régimódi elveket képviselő emberke vagyok, akinek fontosabb a minőség, mint a mennyiség és értékesebbnek tartom az emberi életet, mint a profitot.
 Tudom ez a hozzáállás maradi és a mai hazai élelmiszeripar trendjével szöges ellentétbe áll. Ám szerencsémre olyan emberek tanították a szakmát akik nem a pénzéhségről beszéltek és nem a szemétre hajtást inspirálták, hanem a jó minőséget.
 Mert nevetséges, hogy egy malomba havonta cserélik az őrlőhengereket!!! Ez annyit jelent túl vannak fogatva!!! Aki mást mond az nem érti a szakmáját. Magam sem vagyok zseni, de a rovátkák a hengerről csak úgy őrlődnek le, ha túl vannak fogatva.
 De legyen, ha ez kell a Magyar embernek egészségére! Maximum egy vastagbél rákkal gazdagabb lesz, a rost hiány eredményeként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése