2014. február 2., vasárnap

SZÁMOLVA ( első rész )

 A haldokló malomipar, átka a rossz minőségű lisztet gyártó óriásmalmok.
 Szélmalomharc, a lisztgyárak és a valódi malmok között ez zajlik és amíg a tudatlan vásárlókból nem válik tudatossá, addig a kilátások nem túl biztatóak.
 Egyszerű megközelítésekkel felvázolom a helyzetet, semmi extra, de ezek a tények.

1, A nagy malmok Svájci gépekkel töltötték fel üzemeiket és ez egy olyan kihozatalt eredményezett amely 80% feletti por lisztel árasztja el a piacot.
a, Nincs szükség Svájci gépekre, ez csak egy a behozatalt művelő kör sajátos üzleti fogása.
b, A hazai malmok nincsenek kihasználva, így az extra és rossz mennyiséget semmi józan elképzelés nem igazolja. ( a rossz minőséget meg semmi!!! )
2, Furcsa, de külhoni lisztek jönnek be, ennek fő képviselői a külföldi vagy vegyes tulajdonú üzemek vezetésének agyszüleménye.
a, Talán a saját országuk malmainak fölös kapacitásának ránk sózása.
b, Kiszorítani a hazai malmokat, olcsóbb árak által. S így ugye piacot szereznek. ( S mert az is porliszt, a minőség messze elmarad egy jó Magyar, hagyományos malom mellet. )
3, Sajnos egyes hazai tulajdonú malmok a rossz vezetésnek köszönhetően nem néznek semmit csak a profitot, így bár lehet normális a lisztjük, ám a molnárjaik kihasználva, megalázva rabszolgamunkát végeznek, a "drága" maszekoknak köszönhetőn.
4, Amit reklámoznak liszteket az emberek lecsapnak rájuk, ám attól, hogy olcsó vagy tévébe szerepel még nem biztos, hogy az övé a legjobb. Nálunk a szavak könnyen születnek, a vásárlók meg felettébb naivak illetve az árakhoz igazítják vásárlási szokásaikat.
5, Nincs szakmunkás oktatás! Így nincsenek igazi molnárutánpótlás.
a, Ez tudatos munka, az automata malmok betanított molnárjai, nem tudják megítélni a minőséget és így nem szólva boldogan gyártják a porlisztet egy számítógépterembe ülve.
S mi az egésznek a tanulsága? -Az hogy az ipar folyamatosan lefelé épül és tévúton botladozva teljesen tönkreteszik a régi szép hírnevünket a Malomipar területén.

 Hosszútávon a következmény pedig a kis és közepes hagyományos és JÓ minőséget előállító malmok halálát eredményezi.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése