2014. február 26., szerda

Ami van!

 Elgondolkodtam van e értelme egy ilyen blognak, már csak azért is mert a szakmai rész sok elkötelezett molnárt és vállalkozót zavar, hisz ők a porliszt eladásában érdekeltek. A vásárlók,  pedig úgy is azt veszik amire rányomják, hogy természetes meg egészséges, na és hazai.
 Persze amire rá van írva, hogy hazai olykor csak maszlag, maximum nálunk csomagolják át, mert ugye furcsán mutatna egy Ausztriai liszten "Magyar Termék" felírat.
 Az egészségesről meg kár beszélni, ha magyar ha külhoni porlisztet gyártanak főként a nagy malomüzemek, és hát rosttartalom híján már nem is oly egészséges. Igaz, ezért van ilyen-olyan étrend kiegészítő és ezer fajta gabonából meggyártott különböző liszttípus. Csak elég egy multihoz bemenni és egy sor meg van rakva a rozstól a zablisztig minden csuda dologgal.
 A természetessel is lenne mit kezdeni, mert a manipulált gabonaszemek, mindenek de már természetesek nem igazán. Ez talán még nem általános, de előfordul. Meg aztán, az agyon vegyszerezett búza lehet, hogy természetes olyan értelembe, hogy kicsirázott és előbújt, ám amit a belseje tartalmaz már kérdéses.
 De ez éppen úgy érvényes a pékek nélküli pékségekre ahol agyon adalékozott valamiből csinálnak ízfokozókkal félturbózót " hű de finom!" valószínűleg a testünk számára káros sütiket. Ám mivel a reklámok rabjai vagyunk és a gondolkodást igyekszünk mellőzni, nem igazán van értelme arról beszélni mi is a valóba egészséges és jó, mivel úgy is azt fogadja el a többség amit a reklámok és egyes megfizetett "szakértők" mondanak.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése