2012. december 13., csütörtök

Egészséges(?)

Beszélünk az egészséges életmódról és beszélünk az ételeinkben felhalmozott és az a testünkben is csak bajt okozó adalékanyagokról.
-Beszélünk, és ennyi! Valahogy a továbblépés maximum szóban történik, pedig vesszük a sok műkenyeret amit vagy vágni nem lehet vagy enni.
-Az életünk egészségesé tételét lehetne ott kezdeni, hogy a rozskenyérnek mondott malátával színezett vackot nem vesszük meg. Sajnos ez valóság, rozsmalomba dolgozva, mivel nem sok létezik az országban, tudom hogy vannak pékségek ahol bizony rozsliszt még látogatóban sem volt, és közben még is rozsos kenyeret gyárt. Ezzel nem azt mondom, hogy minden pékség meglovagolva az egészségmániás hullámot visszaél a vásárlók bizalmával, de vannak!
-A rozskenyérnél vagy rozsos kenyérnél, érdemesebb aki eheti otthon megsütni, és akkor tisztába van az egészségére törekvő, hogy azt eszik amit szeretne is.
-Nem a pékségek ellen beszélek, ha nem arról ha valaki elhatározza, hogy egészségesen próbál táplálkozni, vegye a fáradságot, hogy ne az utána jár hol és mit is lehet vásárolni.
-Mivel manapság oly divat az otthon sütés, és ami nem is rossz ötlet, a legjobb ha az alapanyagot közvetlenül a malmokból veszi, vagy malomipari szaküzletekben. Így legalább biztos lehet, hogy az a liszt valóban liszt! Igaz, itt is érdemesebb a hagyományos kis malmoktól vásárolni, hogy elkerüljék a porliszttel való találkozást, ami mindenre jó csak sütésre nem. (viszont kiváló ragasztónak)
-S ott van a nagy kedvencem a teljeskörűségű lisztek! Mit is jelent ez valójában(?) -Azt hogy a gabonaszemet teljes egészében liszté őrölik, korpa és minden egyéb benne marad. Személy szerint a korpát kivételes eseteket leszámítva mivel malomipari mellékterméknek számít és annak is tartom ezért takarmányozási célra a legmegfelelőbb. Persze az emberek mindent összeesznek ami üzleti stratégia eredményeként felfuttassák, hogy ez aztán mega egészséges.
-Kóstolva nekem nem ízlik és talán fogyókúrázóknak megfelel, de mivel jóval kevesebb a tápértéke mint a fehér kenyérnek, egy dolgozó ember számára sokkal hasznosabb a fehér kenyér, mint a teljeskörűségű. Ráadást ott az ár ami szintén nem elhanyagolható! Ha valaki egészséges malomipari terméket kíván fogyasztani, a legjobb, ha búzacsírával próbálkozna. Egyrészt diópótlónak is lehet használni, süteményekbe, másrészt a búzacsíra bizonyítottan rák megelőző. A szervezetnek hasznos, naponta egy kanállal ha valaki fogyaszt akkor tényleg tesz valamit az egészségéért. A búzacsíra teli van a szervezetünknek fontos és hasznos vitaminokkal, és ez az amiről beszélni kellene, illetve fogyasztani, ha valaki igazán törekszik a korszerű és egészséges táplálkozásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése