2015. október 5., hétfő

Pillanatkép az Élelmiszeriparról!

 Sokan, mondják és állítják, hogy vegyük a hazait. Nos ezek az aktivisták közül, kevés nézhetett meg, hazai élelmiszerüzemet.
 Több ágazatában jártam és dolgoztam, így viszont a valóság, tudom nem ilyen idilli. Az ellenőrök lefizetve, és már meg is lehet nyitni a rágcsálótól fertőzött pékséget. Sőt, az élelmesebbek tudják mikor ki jön és azt is, hogy korrupt vagy nem, és ez szerint megy a készülődés.
 A húsipar hazai tagozata is katasztrofális, ha komoly ellenőrzések léteznének, bizony sok üzemnek annyi lenne. -Szétrobbant, takarítatlan mellék helységek, és utána jöhet az embereknek szánt élelem. A dizájnról meg nem is beszélek, de a tartalomról sem, egy neves húsipari cég kockázott húsa legalább 20% mócsing, ez meg lehet nézni a áruházak polcain, mindenki láthassa és veheti 700-800ft áron.
 Sokat ostoroztam a malomipart, de látva más világokat, bizony mondom egy malom tisztább, mint egy húsüzem és jó néhány pékség. Döbbenetes, hogy hova süllyedt az élelmiszeripar, igaz, ma már nem szakemberek dolgoznak, ha nem betanított rabszolgák éhbérért!
 Számomra elképesztő a pékség pék nélkül, pedig ez van. Tehát a minőségről nem is beszélhetünk, mikor nincs szakember. S tegyük hozzá a fillérekért dolgoztatott emberek les.arják a minőséget, tisztelet a lelkiismeretes dolgozóknak. Ám a jobbak elhagyják a szakmákat, vagy nyugatot választják, vagy átnyergelnek prosperálóbb iparágra, mert élni kell. -Így marad az extra profit és a buta, sokszor oda nem való munkások, akik még ha be is tudnák tartani, megjegyezni az alapokat, nem teszik, hisz a munkaadók egy része, még a táppénzt is lenyeli, hiába a bejelentett munkás, a rájuk háruló 15 napot nem fizetik ki! -Hát tényleg jobban teljesítünk, jobban embertársaink mind mocskosabb kizsigereléseben. S ebből kifolyólag ami az asztalunkra kerül, szemét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése