2015. május 10., vasárnap

Nem Szabad Felejteni! ( Budai malom halála )

Magyarországon a lehetetlen is lehetséges! Volt ugye az úgy nevezett "rendszerváltás" ami tulajdonképpen az állami vagyok, legtöbb esetbe haverokhoz való átjátszását jelentette, és ez a zseniális lopási folyamat zajlik ma is!
 Na de mi is a lehetetlen? -A Budai Malom tönkretétele, ami persze lehetséges volt, a rablóváltás egyik tökéletes hadszíntereként szerepelve. Előbb az mszp lopta ki, majd a fidesz, ez nyílt titok, de ha nagyon érdekli valakit, az interneten megtalálja a részletes kifosztás történetét.
 Anno a rablóváltáskor, Pest-megye malmai rettegtek, mert a Budai és a Fradi az egész megye liszt igényét ki tudta volna szolgálni. Rettegtek, de mire is, előbb a Budát, a hazai malomipar legkorszerűbb üzemnét zúzták szét, majd persze a műemlékvédelem ide vagy oda a Ferencvárosi malomüzemet. A főváros mit is nyert(?) ingatlant és azt, hogy megfosztotta magát a biztonságos lisztellátástól! -S kik nyertek igazán(?) azon cégek akik befurakodtak e két valóban óriás piacterére, hol ott, messze nem lett volna konkurencia senki számukra, hát a politika ezt megoldotta, szabad a piac és jöhet jászságból, alföldről és a Dunántúlról a lisztdömping, kérdéses minőséggel. -Igaz ma már a minőség nem is számít és a kijátszása is csak némi papírmunka a szabványnak, hiszen írunk egy egyedi szabványt egy mélázó márkanévvel és akár a kavicsot is eladhatom lisztnek.
 De a Budai malom, mi ott kezdtük a tanulmányainkat, ott volt a tantermünk és még a konyha is jó volt! Mikor odajártunk építették a hatalmas liszttárolókat és a Buda 2 üzemrészt, melynek a daragépeinek keretei közül néhányat mi is felhúztunk. -Bár lehet, ha tudja az ember, nevesítve a rablókat kellet volna "megdicsérni" az illetékeseket, de ekkor még szó sem volt  Buda végnapjairól. A gabonaipar nem ölt volna milliókat ha tudja tönkreteszi a politika!
 Pedig tönkretette a tönkretehetetlent, Budát bevette a politika, kizsigerelte és eldobta, utat engedve az új kiskirályoknak a lisztpiac területén. Eltemetve egy korszerű üzemet, a fővárost meg megszabadítva az önellátástól...  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése