2014. december 20., szombat

Szakmunkások(?)

 Sok szakmában még lehet töprengeni, a hogyan is csináljuk felvetésen, ám a malomiparral kapcsolatban nincs ilyen gond. A malomipart tudatosan tönkretették, és nem a Jóisten, hanem az átok politika és gazdasági lobi!
 S mivel fejétől rohad a hal, nem várható változás. Ma nincs molnár képzés és ezt a nagy malmok, ahonnan a rostszegény púderliszt árad a boltok polcaira nem is kívánják a jó szakmunkást.
 Mert miről is szól a mai malomiparnak nevezett tömeglisztet öklendező lobi-kör(?) -A  lényeg, hogy a molnárnak nevezett egyén, mennyiségre törekedve teljesen kiőrölje a gabonát, így lészen 90% lisztkihozatal. Ám ez szemét és nem is egészséges!
 De kit is érdekel? a nagy malmokat a profit a molnárnak kinevezett egyént a fizetése. Engem másként tanítottak, Minőség volt a lényeg és ha hasznos véleményem van, hát azt mondjam is ki! Ma a lisztgyárakban azt várják el a molnártól, hogy egy megadott KW mennyiséget ne lépjen túl! Az, hogy a hengerszékeket nem tudja vagy nem meri beállítani mellékes.
 A betanított molnár nem tudja, tisztelet a kivételnek. A valódi molnár nem meri, mert akkor nem 90% lenne a lisztkihozatal és a tulaj vagy a főmolnár kirúgná!
 Az igazság az 75% felett mindennek lehet nevezni a lisztet, csak lisztnek NEM! S vissza a szakmunkásképzésre, nos a malomiparban az érdekkör azért nem akarja, mert esetleg mernének vitázni, hogy egy őrlőhengert nem addig kell szorítani, amíg a KW jelző túlfogyasztásról nem "beszél."
 Szomorú, de nem is várható a jövőbe sem molnár képzés, VALÓDI MOLNÁR képzés, hisz a tendencia nálunk a szemét, és a minőség a legnagyobb ellenség, hisz az kevesebb mennyiséggel járna!

 Számomra és néhány molnárnak megadatott, hogy a túlfogatás helytelen és tűzveszélyes! Nekünk a érzékszervünk alapján kellet beállítani a hengereket, tapintás! Nekünk még megadatott, hogy a főmolnárral, de az üzemvezetővel is szakmai szinten vitába szálljunk, ma ez eretnekség és munkanélküliséget jelent.
 A magam részéről a lisztet élelmiszernek tartom és úgy is kezelem, miként akik megveszik EMBERNEK NÉZEM és így igyekszem nem szemetet kiadni a kezemből.
 Igaz ma már nem őrlőmolnár vagyok, de remélem még leszek! A szakma a szeretetről szól, aki nem szereti, nem is érdekli mit is gyárt, mert ő nem őröl, csak gyárt! S ha nincs szeretet, nincs jó liszt és nincs is érdek, hogy vitába szállva legalább megpróbálja... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése